Matej Jaroš: ¨Nemam još motocikl za ovu sezonu, nadam se da to nije kraj moje karijere¨

Matej Jaroš
(FOTO: Tomislav Milanović)

14.02.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 8141

"Nikad se ne bih želio odreći karijere u motocrossu, ali nisam još uspio nabaviti motocikl za ovu sezonu. Moramo što prije reagirati, da znam na čemu sam i je li uistinu nakon 20 godina kraj. Osjećam se sposoban za dobre rezultate i dobru promidžbu ovog grada i nadam se da će ljudi to prepoznati i pomoći", rekao nam je najbolji požeški i jedan od najboljih hrvatskih vozača motocrossa, član MK Požega Promet, Matej Jaroš.

Sezona u najzahtjevnijoj kategoriji u motocrossu "MX open", počinje 28. ožujka što je za mjesec i pol dana. Matej se aktivno priprema u teretani i trči, ali što prije bi trebao sjesti na novi motor, kako bi se što kvalitetnije pripremio za sezonu.

- Nisam se još obratio Požeškom sportskom savezu. Dobio sam informaciju od gradonačelnika da ćemo probati riješiti problem zajedno, pokušati pronaći neka sredstva i nadam se da ćemo to u skorije vrijeme riješiti. Nadam se da neće biti gotovo. Još se osjećam mlado, imam 26 godina, i vjerujem da će sezona krenuti normalno – govori nam Matej.


Novi motor košta oko 60 tisuća kuna. Kaže, ako se ovogodišnja situacija riješi pozitivno, sljedeće godine će biti puno lakše, jer će se taj motor moći prodati. U tom slučaju neće biti potrebno 60 nego otprilike 20 tisuća kuna.


- Kada jednom prestaneš s nečim što si radio 20 godina, zbog financijskih problema, teško da se može nešto popraviti. Ako ne voziš, nitko te ne zamjećuje i dok sam aktualan moram se boriti svim snagama da nabavimo taj motor – priča nam Matej.

Prošlu sezonu bio je viceprvak Hrvatske što je jako dobar uspjeh, ali on nije zadovoljan jer je vodio dvije utrke prije kraja, a naslova su ga koštali razni pehovi.

- Imao sam dva peha na utrkama gdje sam izgubio dragocjene bodove. Na utrci u Zaboku sam pao u nesvijest dva kruga prije kraja i nisam završio utrku. Kao klub možemo bit presretni jer stvarno smo osvojili sve što se moglo i kup i prvenstvo u motocrossu i supercrossu. Dokazujemo da se u Požegi dobro radi, da ima vozača koji dobro rade i treniraju. Nadam se da ću ove godine, ako riješim situaciju, ići na taj željeni naslov – rekao je za kraj Matej. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI