NK Lipa: ¨Odlaze nam igrači, dom nije legaliziran i prepušteni smo sami sebi¨

Vinko Mijatović, predsjednik NK Lipa
(FOTO: Lidija Galić)

26.01.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 8808

NK Lipa postoji od 1974. godine i uglavnom se natjecao u drugoj Županijskoj ligi. U radu kluba bilo je puno uspona i padova, no 2015. je zasigurno bila najteža i ako se ovako nastavi, upitna je daljnja sudbina jednog od najstarijih nogometnih klubova u Požeštini, doznali smo od Vinka Mijatovića, predsjednik kluba.

- Ne stojimo dobro na ljestvici. Zadnji smo. Imamo problema s igračima. Neki su nas napustili jer žele igrati u prvoj Županijskoj ligi gdje smo i mi bili prije dvije godine. Mi novca nemam da ih platimo, a u drugi klubovi im na neki način sufinanciraju dolazak na treninge. Žalosno je da se u jednoj takvoj ligi plaćaju igrači. Neki naši igrači su otišli odavde, ekipa iz sela se osula i sad imamo velikih problema - dodao je.








U klubu smatraju da bi trebalo razviti suradnju s požeškom Školom nogometa pa na neki način razmjenjivati igrače jer mladima je u interesu igrati, a klubovima dobiti mlade igrače i složiti ekipu.

No, nije nedostatak igrača jedini problem lipljanskog kluba. Prostorije i dom nisu legalizirani pa o objektu ne vodi brigu Javna ustanova Sportski objekti Požega kao što je to slučaj u nekim drugim mjestima. Novac iz proračuna dobivaju, lani je to bilo oko 30 tisuća kuna, no nekadašnji model isplate, kažu, bio je bolji.

- Grad nam pokriva troškove odlazaka na utakmice. Do sada smo novac iz proračuna dobivali na račun pa smo nalazili način da uštedimo na nekim stranama kako bismo kupili opremu, kopačke i lopte. Sada to nije tako pa nam je teško naći novac za to. Prepušteni smo sami sebi - pojašnjava.






Dom su izgradili mještani "vlastitim rukama". Sada mu je potrebna obnova, uređenje tuševa, a voljeli bi ga i proširiti kako bi imali društvene prostorije koje bi koristio mjesni odbor. No, najveći je problem je što nije legaliziran.

- Bili smo kod gradonačelnika Neferovića i rečeno nam je da nam Grad ne može pomoći dok se ne riješi legalizacija. Ne znamo gdje je zapelo. Ima problema s parcelama. Rečeno nam je da su papiri otišli za Zagreb, ali nekako predugo to sve traje - kaže Dario Marčetić, tajnik kluba.



Lani im se pokvarila traktorska kosilica za igralište. Ni tu im Grad nije mogao pomoći je nisu pod Javnom ustanovom Sportski objekti.

- Snalazili smo se nekako, no svi nam se problemi gomilaju jer nismo pod Ustanovom, a nećemo ni biti dok nam objekt nije legaliziran - zaključuje Marčetić.

Kako bi namaknuli barem nešto novca za rad kluba, 22. godinu organiziraju Lipljansku noć. Na njoj se okupe mještani Stare Lipe, nogometaši i simpatizeri kluba. I ove će se godine Lipljanska noć održati u subotu 30.1. 2016. u sali u Novoj Lipi. Cijena karte je 80 kuna, a  sve ostale informacije kao i rezervacija karata mogu se dobiti od tajnika Vinka Mijatovića, na broj 098 9090133.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI