Vratila se iz Njemačke: Nije mi se svidjelo, vuklo me nešto kući. Ovdje barem mogu raditi za sebe

Claudia Hofman izrađuje slastice
(FOTO: Anđelko Banović)

19.01.2016. | Vesna Milković
Pregleda: 16042

"Prvu slasticu 22-godišnja Pakračanka Claudia Hofman samostalno je ispekla tek u srednjoj školi, a sada u slasticama vidi svoju budućnost. Ona je naime, od 1. prosinca službeno vlasnica tvrtke za proizvodnju kolača i drugih slastičarskih proizvoda "Slatki užitak".

- Školovala sam se za trgovkinju, a prošle godine sam mjesec i pol bila u Njemačkoj u potrazi za poslom. Nije mi se svidjelo, vuklo me nešto kući. Mislila sam: ovdje barem mogu raditi za sebe, a ne da mi netko drugi "puše za vratom". Predala sam papire, sve je malo duže trajalo, no sad kad sam počela raditi, super je – ispričala je Claudia.








U kuhinji se Claudia uvijek dobro snalazila pa ipak, do toga da se posveti pripremanju torti i kolača došlo je pomalo slučajno.

- Trebala sam ići na jedan rođendan i razmišljala sam o tome što kupiti. U jednom mi je trenutku palo mi je na pamet da ispečem tortu. Svidjela se gostima pa su onda neki tražili da im ispečem za ovu ili onu prigodu i tako je krenulo. Koristim uglavnom stare recepte od bake i mame i sve pripremam od domaćih sastojaka. Čak i kore za pite sama valjam. U ponudi imam 43 vrste različitih kolača. Potražnja je odlična pa sam evo, za Božić ispekla preko 150 kilograma raznih kolača i desetak torti – kazala je Claudia.

U svom naumu da ode u poduzetnike Claudia je imala punu potporu članova obitelji, bake Marije, mame Violande, tate Zorana i brata Ivana te ostale rodbine koji joj i sada pomognu oko svega što joj zatreba.






- Radim isključivo po narudžbi za građane. Želim uspostaviti suradnju s trgovinama i hotelom, a vjerujem da ću jednog dana imati i vlastitu slastičarnicu – rekla je Claudia.

Dodaje da je i nju pogodila zabrana ukrašavanja torti likovima iz popularnih crtića zbog kršenja autorskih prava no, to ju neće omesti u planovima.






- Radila sam takve torte, ali više neću. Kazne su velike i ne želim probleme, ionako su neki po Pakracu pričali kako radim na crno. Pravit ću torte bez tih likova i usmjeriti se na druge stvari. Ovog proljeća namjeravam malo proširiti i modernizirati prostor u kojemu radim – zaključila je Claudia.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI