Mark de Mori preko Požege i Londona na dva koraka do borbe s aktualnim svjetskim prvakom

Mark de Mori s djevojkom Milijanom u Požegi
(FOTO: Mario Nakić)

14.01.2016. | 034portal
Pregleda: 6435

Prije nešto više od mjesec dana smo pisali o požeškom zetu i boksaču Marku de Moriju, oženjenom za Požežanku Milijanu de Mori i njegovom meču,16. siječnja u Londonu, protiv nekadašnjeg svjetskog prvaka Britanca Davida Hayea. Pobjedi li, otvara mu se mogućnost kao izazivača protiv aktualnog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

Mark je 2013. godine upravo u Požegi, u Grabriku, osvojio WBU pojas svjetskog prvaka protiv Adnana Buharalije. Požežanin Nail Mahmutović, prijatelj Marka de Morija došao je na ideju da se taj meč održi u Požegi iako je znao da se ta borba jedino može održati u Njemačkoj, Americi ili Engleskoj. Nail je otišao kod  tadašnjeg gradonačelnika Zdravka Ronka rekao mu o čemu se radi, a on  je bez razmišljanja dao "zeleno svjetlo" za organiziranje i održavanje borbe za svjetsku titulu po WBU verziji između Marka i Adnana. Marku de Moriju tada je jedina kontakt osoba bio Nail  koji se založio i uz pomoć Zdravka Ronka ishodio sve potrebne dokumente i dozvole kako bi se meč održao.

Kako su prikupili svu potrebnu dokumentaciju i dobili dvoranu Grabrik od grada Požege za održavanje meča, nedostajao je ring kojega je tadašnji gradonačelnik za tu prigodu i nabavio te ga i poklonio požeškom boksačkom klubu "Graciano".


Tri godine poslije Mark, pobjedi li Hayea, ima priliku doći do borbe protiv aktualnog svjetskog prvaka koji ce se znati u petom mjesecu nakon uzvratne borbe između Tyson Furya i Vladimira Klička.U videu prikazujemo dio te povijesne borbe za Mark de Morija i grad Požegu koji je tada bio dio svjetskog boksa.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI