¨Dizajn za inkluziju¨: Osobe s posebnim potrebama su također kreativne

Julia Cassim
(FOTO: Tomislav Milanović)

08.01.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 4622

Dvadesetak dizajnera iz osam zemalja EU od danas će sudjelovati u radionicama 50-tak članova Udruge MI i ostalih osoba s posebnim potrebama u Požeško-slavonskoj županiji.  Riječ je o projektu "Dizajn za inkluziju" čiji je glavni cilj uključiti osobe s posebnim potrebama u rad zajednice. Radionice će se održavati tjedan dana u prostorima Udruge MI i Obrtničkoj školi.

- Želimo proizvesti obiteljske proizvode koji mogu prezentirati Požegu, a biti i izvor prihoda za pomoć ljudima s posebnim potrebama. Socijalna interakcija je važna za mlade ljude s posebnim potrebama. Oni također sigurno posjeduju vještine i kreativnost koju će moći prikazati u ovim radionicama koje će im pomoći da sudjeluju u društvenoj zajednici - rekla je voditeljica dizajnerskog tima u projektu, Julia Cassim.

- Dizajneri će skupa sa štićenicima Udruge Mi i ostalim osobama s poteškoćama iz Požeško-slavonske županije raditi na novim proizvodima koji će oslikavati duh udruge i grada Požege. Nadamo se da ćemo kroz ove radionice dizajnirati neke nove proizvode koji će biti važni za Požegu. Osobe s posebnim potrebama ovako imaju priliku razviti svoje sposobnosti koje su za sada bile skrivene – rekla je Rosana Besednik, zaposlenica British Councila ijedna od provoditeljica projekta.





U sklopu projekta za tjedan dana biti će prezentacija proizvoda, a kroz nekoliko mjeseci i izložba. Kroz projekt se planira i marketinška strategija kako bi se proizvodi mogli plasirati na tržište.



Projekt u partnerstvu s Gradom Požegom i Udrugom "MI” te u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom, provodi "British Council u Hrvatskoj” uz financijsku potporu EU. Procijenjena vrijednost projekta je 144 tisuće eura pri čemu EU financira 94 posto. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI