Pomoć socijalno ugroženim obiteljima: Jedva preživljavam, ali tko te pita?

Podjela bonova u Gradu Požegi
(FOTO: Tomislav Milanović)

14.12.2015. | Tomislav Milanović
Pregleda: 14568

"Ovaj poklon bon će mi jako dobro doći jer živim sama i stara sam. Imam mirovinu u iznosu od 1.100 kuna i teško živim, ali tko te pita? Moram preživjeti kako god znam. S tom mirovinom moram plaćati režije i ostane mi manje novca nego ljudima koji žive od socijalne pomoći" rekla nam je Pera Janješ iz Dervišage. Ona je danas primila poklon bon u Gradu Požegi u iznosu od 300 kuna. Bon će iskoristiti isključivo za hranu kako bi lakše preživjela mjesec.




Grad Požega je kao i svake godine u blagdansko vrijeme organizirao dodjelu poklon bonova za socijalno ugrožene obitelji i umirovljenike s mirovinom manjom od 1.200 kuna. Podijeljeno je 150 poklon bonova i oko 120 poklon paketa s namirnicama.


Ova pomoć dobro će nam doći za kolače i ostale stvari kako bismo bolje proslavili  Božić. Primamo 1.600 kuna socijalne pomoći i možda nam ovo uljepša blagdane. Ovakve akcije svaki put dobro dođu i mi smo zahvalni na tome – rekao je Siniša Bušić koji živi sa ženom i dvoje djece od socijalne pomoći.





- Uvijek je teško u ovakvim prigodama. To su građani koji žive na minimumu svojih financijskih prihoda. Nastojimo im na ovaj način olakšati blagdane i svi bi bili puno sretniji kada bi bilo što manje ovakvih slučajeva – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI