Tisuće lampica Perlaskovih: Radimo uglavnom sami, a pomažu nam susjed i sin Tomica

Dean i Ankica Perlaska iz Gradca
(FOTO: Anđelko Banović)

09.12.2015. | V.Milković/L.Galić
Pregleda: 11266

Tisuće lampica, ukrasa i štalice krase okućnicu obitelji Perlaska iz Gradca. Ukrašavaju je posljednjih pet-šest godina, a broj lampica više ni sami ne znaju.







Obitelj Perlaska, Ankica i Dean, veći dio života proveli su u Švicarskoj, u Luzernu, imaju četvero djece, a posljednjih godina dosta vremena provode u Gradcu.
– Malo smo tu, a malo tamo. Dođemo obično u studenom i krenemo s uređivanjem. Radimo uglavnom sami, a pomažu nam susjed i sin Tomica. Evo, recimo, muž i susjed su napravili konstrukciju za jaslice, a ja i Mira Peić smo napravile likove. U našu smo odjeću stavile slamu i sve je bilo gotovo za jedan dan. Sve to radim za svoj gušt – rekla je Ankica Perlaska.
Okućnica obitelji Perlaska proteže se na 1900 četvornih metara, a ukrašavaju kuću i dio okućnice do ulice. Lampice su sve jednobojne. Samo je bor okićen šareno.







– Lampicama ukrašavamo kuću, garažu i drveće koje postoji na okućnici. Imamo ovdje i snjegoviće, sobove i Djeda Mraza s kolima. U Švicarskoj se kuće puno više ukrašavaju nego ovdje pa kad vidim nešto što mi je lijepo, kupim i donesem ovamo. Nakon Božića u Švicarskoj budu velika sniženja, i do 70 posto pa ih kupim za sljedeću godinu – rekla je na kraju gospođa Ankica.
Okućnica Perlaskovih iz Gradca svijetlit će sve do sv.Tri kralja.








Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI