Šokiran računom za vodu: Kažu da je problem zrak u cijevima. Neka mi objasne što plaćam!

Goran Balas požalio se na račun za vodu
(FOTO: Bojan Miščević)

26.11.2015. | Bojan Miščević
Pregleda: 13129

Jedan od mnogih nezadovoljnih Požežana najnovijim obračunom vodnih usluga je i Goran Balas iz Požege. Dobio je račun za razliku vode koju mora nadoplatiti u iznosu od 1.387 kuna za razdoblje od šest mjeseci. Mjesečna akontacijska rata za četveročlano kućanstvo je 603 kune.

- Račun, razrada i dugovanje po ovoj razradi su mi jasni i čine se legalni, ali mi nije jasno kako mogu imati toliki račun za vodu i sve ove usluge. Kolika je zapravo cijena kubika vode u Požegi? Tko određuje cijenu? Po ovom ispada da je mjesečna rata za vodu za nas četvero preko sedamsto kuna, što je u svakom slučaju previše - požalio se Goran Balas.




Dodaje da je nemoguće da u kući negdje curi voda, mjerni sat je u podrumu, izvučen iz zida, dok u temeljima ili zidovima nema vlage. Pričao je s mnogo ljudi koji su se požalili na razliku vode.


- Prije par godina moj sat je bio na baždarenju u Tekiji, postoji li mogućnost da je netko pogriješio u tome, ne znam. Znam da dosta velike račune za vodu dobivam već godinama, no ovo je najviše do sad. Netko kaže da je mogući problem zrak u cijevima, netko da njihov sustav nije dobar. Ja sam mlinar, nisam po tom pitanju stručan niti razumijem što znači varijabilni dio cijene. Zapravo mi nije jasno što se sve naplaćuje na ovom računu. Volio bi da mi netko sve skupa objasni što i za što plaćam - zaključio je Balas.



Telefonski smo kontaktirali Tekiju gdje smo upućeni na pisanje službenog upita. Čim dobijemo odgovor iz Tekije, objaviti ćemo ga.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI