Ronko bi tužio Neferovića, Šolić Ronka; Neferović: Želim Vam bistru pamet da ne lupate gluposti

Vedran Neferović
(FOTO: Lidija Galić)

16.11.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 11760

Današnja je sjednica Gradskog vijeća Požege ponovno poslužila nekim vijećnicima za napad na političke protivnike te "ispaljivanje" već svima poznatih političkih fraza. Razlog je ovaj put "Tofrado u stečaju", a upadica i podsmijavanja ni ovaj puta nije nedostajalo.

- Predlažem da Gradsko vijeće donese odluku o podnošenju kaznene prijave protiv Vedrana Neferovića zbog zlouporabe položaja iz članka 291. Kaznenog zakona i molim Vas da se o mom prijedlogu glasuje - zatražio je od gradskih vijećnika SDP-ovac Zdravko Ronko.

Ovo je, naime, zatražio u trenutku kad se raspravljalo o Sporazumu o isplati 1,9 milijuna kuna Tofradu u stečaju na temelju neosnovano naplaćenog komunalnog doprinosa za gradsku parcelu u Industrijskoj zoni koje Tofrado koristi punih 17 godina. Ronko tvrdi da je Neferović u dogovoru s Franjom Lucićem, kao stranačkim kolegom, nanio štetu vjerovnicima tvrtke Tofrado u stečaju u visini od oko milijun kuna te gradski proračun oštetio za višemilijunski iznos.







- Obmanom i prevarom Odbora vjerovnika oštećeni su svi vjerovnici, zaposlenici, banke, Hrvatske šume, Porezna uprava jer je Vedran Neferović od samog početka pomogao u toj prevari jer je izveo parcelaciju, odabrao povjerljivog procjenitelja i fingirao natječaj čime je umanjena stečajna masa za 820 tisuća kuna plus kamate - pojasnio je Ronko.

- U nečijoj se glavi ništa ne mijenja. Džabe Vama brojki, dopisa i mišljenja. Vi i dalje lažete i pokušavate me isprovocirati, ali to Vam neće uspjeti. Gospodine Ronko, zemljište je bilo na javnom natječaju i mogli ste ga kupiti umjesto ona dva stana, tri ili pet i niste trebali dopustiti da ih kupi Tofrado u stečaju. Parcelacija možda nije iz vremena Franje Josipa, ali je iz vremena Zdravka Ronka. Može Vas biti...neću reći stid jer ste stariji gospodin. Ovo je metoda partija te tuži, partija priča i partija ti sudi. 17 godina je netko uzurpirao, a 11 ste bili na vlasti i ništa niste znali. Nije to samo Tofrado, ima ih još - uzvratio mu je Neferović.





- Ovo je moja stranka i ja to ne dozvoljavam. Moramo tužiti Ronka za klevetu. Ako ne napravimo to mi ovdje, ja ću "u osobnosti" tražiti vijećnike da podignemo kaznenu prijavu zbog klevete, bolje rečeno da je gradonačelnik ušao u kriminalnu radnju - zatražio je pomalo ljutito HDZ-ov vijećnik Ante Šolić.

- Ne mogu vjerovati što ovdje slušam. Umjesto da šuti, ne dođe na sjednicu ili iziđe, on još ovdje moralizira - prokomentirao je predsjednik Gradskog vijeća Nino Smolčić Ronkove tvrdnje.

- Gospodine Ronko gledajte me malo. Minus 623 - dobacio je potom Neferović Ronku aludirajući na razliku u glasovima birača na izborima gdje je HDZ dobio 623 glasa više od SDP-a.





Vijećnica Tamara Puač pitala je zašto se ne napravi retroaktivno obračun korištenja gradskog zemljišta na kojem je Tofrado već 17 godina i na neki način "prebije" s potraživanjima koje Tofrado ima prema Gradu.

- Jeste dobri s gospodinom Ronkom? Pitajte njega - odgovorio joj je Neferović.





Sporazum o plaćanju 1,9 milijuna kuna Tofradu u stečaju na kraju je prihvaćen s 12 glasova ZA i osam protiv.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI