Požega postaje kvizomanski grad: ¨Pub kvizove organizirat ću dva puta mjesečno¨

Hrvoje Vlahov
(FOTO: Vjeran Blašković)

13.11.2015. | Vjeran Blašković
Pregleda: 12924

Slavonska Atena postaje kvizomanski grad i upisuje se na malu, ali jaku listu hrvatskih gradova u kojima se održavaju pub kvizovi i kviz "Cro 100". Radi se o druženjima kvizoljubaca u lokalima gdje se u opuštenoj atmosferi druže i odgovaraju na kviz pitanja. Ovakva kviz scena najrazvijenija je naravno u Zagrebu gdje svatko tko želi može u pub kvizu sudjelovati svaki dan, dok je situacija u ostalim gradovima drukčija pa će tako u Požegi kviz druženja biti bazirana na dvotjednim i mjesečnim zbivanjima.

Inicijator svega je Hrvoje Vlahov, Požežanin koji je prije 13 godina u kvizu Milijunaš osvojio 250.000 kuna.
- Ma znao sam ja odgovor kada mi je pitanje postavljeno, ali cifra je bila previsoka za pogriješiti. Pitanje je bilo koje se godine na Olimpijskim igrama prvi puta zavijorila olimpijska zastava. Znao sam da je odgovor 1920. godina, ali odustao sam i uzeo novac - priča Vlahov koji u Požegi organizira dva kviza na koji su pozvani svi koji žele, jedini uvjet je da su stariji od 16 godina. Sudjelovao je i u Kolu sreće, Potjeri, Brojkama i slovima, 1 protiv 100 i kvizu Najslabija karika.

- Prvi kviz kojega organiziram je tzv. neslužbeno prvenstvo Hrvatske u kvizu "Cro 100" kviz i Požega je jedini grad istočno od Zagreba u kojemu se taj kviz priređuje. U isto vrijeme održava se u 8 gradova u Hrvatskoj, a kviz je elitni tj. pitanju su "malo teža" pitanja.


Cro 100 kviz održavat će se jednom mjesečno, a prošloga mjeseca održano je i prvo kolo u Požegi. Skupilo nas se 16 iz Požege i Pleternice, najbolji je bio Požežanin Alen Krmpotić, profesor geografije na pleterničkoj osnovnoj školi. Koliko je taj kviz jak govori i to da je poznati lovac iz kviza Potjera Dean Kotiga imao 64 od 100 mogućih bodova - objašnjava Vlahov pozivajući sve 22.11.2015 (nedjelja) u 18,30 sati u Kazališnu kavanu na sljedeće kolo kviza "Cro 100". Na kraju kola nagrade u obliku knjiga pripadaju samo najboljima na nivou Hrvatske.


Vlahov organizira i drugi tzv. "pub kviz" u kojemu sudjeluju tročlane ekipe. Takvi kvizovi koji su zabavnog karaktera organiziraju se u Šibeniku, Puli, Splitu, Zadru, Zagrebu, Rijeci, Ivanićgradu i Osijeku.
- To je kviz za sve, osim zabave može poslužiti i kao priprema za prave kvizove. Pitanja za  kviz sastavljat ću ja, želja mi je da se skupe ekipe koje će redovito dolaziti petkom na kviz, a onda možemo kasnije organizirati i tematske kvizove. Za sada će pitanja biti isključivo iz opće kulture - sport, film, glazba, književnost i sve one druge kategorije koje se pojavljuju u kvizovima - kaže Vlahov.

Prvi pub kviz u Požegi održat će se 27.11.2015 (petak) u 19 sati u Kazališnoj kavani. Pozvani su svi koji to žele, vole kviz natjecanja i zabavnu atmosferu. Ako vas zanima sudjelovanje u jednom li oba kviza, najbolje da se javite Hrvoju Vlahovu na Facebook stranici Kvizoljupci iz Zlatne doline ili putem e-maila: [email protected].

Nagrade za prve tri i predzadnju ekipu bit će tekućeg karaktera, a radi se o proizvodima tvrtki Šimić i Vinarije Bartolović. Kotizacija po ekipi iznosi 30 kuna.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI