Uhićen vlasnik agencije Express Tours koji je prevario i jakšićke učenike: ¨Neka vrati novac¨

03.11.2015. | Vjeran Blašković
Pregleda: 7975

Vlasnik agencije Express tours iz Čakovca Tihomir Kokolek uhićen je na graničnom prijelazu Novo Virje. Kokolek je nestao u lipnju kada su prevareni roditelji i djeca saznali da novca koji su uplatili nema, a da smještaj koji su trebali imati nije niti osiguran niti rezerviran. Kokolek je rekao kako se od prijetećih poruka prevarenih roditelja i učenika sakrio u Tunisu.

Jedni od prevarenih učenika bili su i učenici tada 7. razreda osnovne škole u Jakšiću koji su kasnije u rujnu ipak putovali na ekskurziju tako što im je novac za to skupljen u mnogobrojnim humanitarnim akcijama.
- Ovo mi je prva vijest da je uhićen. Što reći osim da smo taj izlet na kraju odradili s Jakšićanima i dobrim ljudima - rekao je ravnatelj jakšićke škole Boško Obradović. Dodao je kako su nedavno bili na policiji jer, kako je rekao, Državno odvjetništvo pokreće postupak protiv Kokoleka.

- Bilo bi najbolje da se novac vrati oštećenim roditeljima i učenicima, ali to je teško očekivati jer je njegova tvrtka bankrotirala, teško je biti u ovoj situaciji optimist - rekao je Obradović.


U lipnju je Kokolek tvrdio da je agencija zapala u probleme zbog dugova roditelja iz prijašnjih sezona maturalnih putovanja. Kokolek se šest mjeseci skrivao, nedavno je sletio avionom u Austriju te je potom uhićen. Koliko je točno škola i učenika prevareno još uvijek se utvrđuje.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI