Rado bih zapjevala Bandiću:¨A joj baja iz državne vlasti, imaš ono čim se pi... masti¨

Kata Lutkemeier
(FOTO: Anđelko Banović)

30.10.2015. | Vesna Milković
Pregleda: 20810

"Muž mi je bio svirač 35 godina, hodali smo po svadbama i pjevali bećarce, a što su bili "masniji", to bolje. Nikad se nije nitko naljutio, a kamoli nekoga tužio. Tko se ljuti ne treba ići među svit. Baš bih voljela vidjeti kako izgleda ta policajka", kaže Kata Lutkemeier iz Pleternice zvana Mica, još uvijek ne vjerujući što je zadesilo mladića iz Valpova koji je zbog bećarca zaradio prijavu jedne policajke. Pjevala je i ona, kaže, bećarce policajcima i to još prije 25 godina.

- Imali smo susjeda, nekako je bio miran i stidljiv i ja njemu jednom u društvu zapjevam "Oj, da mi je jedan put u viku, policajca uvatit za jajca", a on meni odgovori ovako: "Oj da mi je jedanput u viku, teta Micu uhvatit za pi..". Koji je to smijeh nastao, svi su se čudili da je on tako tih i stidljiv tako odgovorio. A bećarci i jesu takvi, šaljivi, nekad dvosmisleni, a često i prosti. To je naša tradicija – podsjetila je Kata.




Da je Kata dobra poznavateljica bećaraca znano je i izvan Pleternice pa ju je tako, nakon novinskih napisa o prijavi protiv Valpovčanina Branimira Čolakovića, ekipa TV Nove pozvala da gostuje u emisiji "Provjereno". Pristala je, naravno i pošla u Trnjane gdje je emisija snimana te pred svima zapjevala i ovo:"Policajko, reci svojoj baki što si sinoć držala u šaki".


Iako više ne ide tako često po svatovima, kao što je išla dok je bila mlada, Kata rado ode na razne skupove gdje se pjeva i veseli pa je tako nedavno s KUD-om "Orljava" sudjelovala na Etno susretima i Čvarkijadi u Vetovu. A takav skup, razumije se, nije mogao proći bez bećaraca.



- Kad krene pjevanje bećaraca, onda jedni drugima odgovaraju, stihovi se samo slažu . Netko je zapjevao "Oj sviraču, bile ti se zubi, ajd` ti mene u p.... poljubi". Onda on odgovara "Vidi ti se po očima mala, da se ne bi puno otimala". Potom ona njemu opet odgovara "Dat ću svima pa što će mi biti, neću u njoj kupus kiseliti"......i tako to može ići u nedogled – dodala je Kata.

Žao joj je međutim, što ove subote neće moći poći na jedan predizborni skup kojemu će prisustvovati Milan Bandić.

- Rado bi mu zapjevala: A joj baja iz državne vlasti, imaš ono čim se pi... masti!- kaže na kraju Kata.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI