Asfalt u Mitrovcu: U drugoj će fazi radova ova cesta biti spojena s prometnicom Požega-Kutjevo

Asfaltiranje ceste u Mitrovcu
(FOTO: Lidija Galić)

28.10.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 8562

Oko milijun kuna vrijednost je rafova na cesti u Mitrovcu koja bi, u dužini od 900 metara trebala biti asfaltirana za dva do tri dana.

- U drugoj fazi radova ova će cesta biti spojena s glavnom cestom Požega-Kutjevo. Vjerujem da će biti zadovoljni ne samo oni koji koriste ovu cestu za dolazak u svoje kuće i vinograde, nego i lovci koji odavde prolaze do svojih strelišta - rekao je župan Alojz Tomašević.







- Ono što smo obećali građanima kad smo od njih tražili povjerenje za upravljanje gradom, sada i ostvarujemo. To su ceste, kanalizacije i nogostupi. Nažalost, od lipnja poreznom politikom države od lipnja nemamo svoje prihode, no imamo svoje prijatelje u Županiji i županu i vjerujem da će za dva tjedna doći Vlada koja će razumijevanja za ove krajeve i Slavoniju gdje ljudima moramo pružiti osnovne uvjete za život. - dodao je kutjevački gradonačelnik Josip Budimir.





Radove financira Županijska uprava za ceste na temelju godišnjeg plana.

- Riječ je o prometnici s malo zahtjevnijim tehničkim karakteristikama. S obje su strane odvodni kanali zbog erozije i uzdužnog pada tla. Širina asfalta je četiri metra, a debljina šest centimetara. Na javnom je natječaju kao najpovoljniji ponuditelj izabrana tvrtka Niskogradnja Jurčak - pojasnio je ravnatelj ŽUC-a Mijo Jozak.

Ovime završavaju radovi cestogradnje pred zimsku sezonu. Trenutačno se još radi u Gradcu gdje se ugibalište za autobuse, na kojem je već bilo prometnih nesreća, izmiješta s ceste.











Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI