¨Prekopali su nam ulaz. Naše dvorište i dalje pliva što znači da problem uopće nije bio kod nas¨

Silvana Požega
(FOTO: Lidija Galić)

15.10.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 13521

Već tri godine obitelj Požega iz Srednjeg Sela muku muči s vodom koja im se iz kanala ispred kuće slijeva u dvorište. I prošlu im je noć dvorište bilo pod vodom, a iako su iz Grada Pleternice u nekoliko navrata zatražili pomoć, pomaka nema.

- Svaka malo obilnija kiša nama predstavlja problem. Dvorište nam bude puno mulja i vode. Tako je bilo i noćas - prepričava Silvana Požega.

Ispred kuće im je kanal, a problem, smatra, nastaje zbog njegovog neodržavanja te slivnika ispred susjedove kuće.







- Noćas kad se voda izlila susjed je otvorio šaht i voda je probila. Imali smo pred kućom betoniran ulaz. Prije godinu dana su došli i raskopali ga jer su tvrdili da je problem baš na tom mjestu. Ostavili su sve raskopano i nisu sanirali, ali najgore je to što naše dvorište i dalje pliva što znači da problem uopće nije bio kod nas već puno niže - dodala je.

- Naši su djelatnici bili jutros u Srednjem selu. Problem je u šahtu koji se ne održava, ali to je privatno. Održavanje kanala nije u našoj nadležnosti, već u nadležnosti Hrvatskih cesta i oni su obavljali te radove - kaže gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

Silvana Požega zatražila je, dodaje Jozić, da postavimo cijevi u kanalu ispred njihove kuće koje su izvađene i nikad nisu vraćene.

- To ćemo riješiti jer tamo je autobusno stajalište. Ostalo nije u našoj nadležnosti - kaže Jozić.

Ističe kako je situacija na pleterničkom području trenutačno dobra te da ne očekuju veće probleme.

- Vrijeme nam ide na ruku. Ne očekujemo porast vodostaja, međutim, svi smo uplašeni kad nam dođu ovakve situacije. Građani nas zovu, no vjerujem da će sve proći bez problema - optimistična je pleternička gradonačelnica.





Dok se oborinske vode u Srednjem Selu ne riješe, mještani će i dalje imati problema, no u cijeloj su muci jedino patke i guske došle na svoje.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI