¨7 mjeseci sam čekala na pregled i na kraju nisam uspjela dočekati red¨

Novi ulaz za hitni prijem
(FOTO: Lidija Galić)

30.09.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 13997

"U požešku bolnicu više ne namjeravam ići jer ovo mi nije prvo ovakvo neugodno iskustvo. Oni sebe dižu u nebesa, a nitko neće reći kakva je zapravo situacija s doktorima i sestrama", požalila nam se čitateljica (podaci poznati redakciji) koja nam se jučer javila na mail nezadovoljna čekanjem na red za neurološki pregled u požeškoj bolnici.

- Naručila sam se na pregled koji sam čekala sedam mjeseci, da bih danas konačno dočekala taj dan. Dođem, javim se na šalteru i čekam red. Naručena sam za 11:30, ali svoj red dočekala nisam. Nisam više imala strpljenja jer sam čekala do 14:15. Jednostavno sam se ustala, bacila uputnicu i otišla. Čemu onda naručivanje kad se tog reda ne pridržavaju? - pita se čitateljica tvrdeći da je u ordinaciju stalno netko ulazio i izlazio pa je vidjela da se "nešto slavi".

- Naravno da sam svjesna da i oni imaju pravo na pauzu, ali zar toliko dugo da im čekaonica bude puna pacijenata? Zar je u redu da se čeka 7 mjeseci da se dođe na red s učestalim jakim glavoboljama, a najvjerojatnije i operacijom, toliko dugo na pregled?


Na ove pritužbe zatražili smo komentar iz Opće bolnice Požega. Mr. sc. Borislav Vuković, neurolog u požeškoj bolnici odgovorio je da bi onaj tko nekoga proziva javno trebao navesti i svoje podatke.


- Rad liječnika se odnosi na rad na odjelu, poliklinici, ambulanti za dijagnostiku itd. Iz evidencije je razvidno da sam jučer pregledao 18 pacijenata, a naručeno ih je bilo 11. Jedna je pacijentica bila naručena, ali nije se javljala kad je prozvana pa sam pregledao drugu pacijenticu te u 14,23 h naveo: "prozivana, ne javlja se" - odgovara dr. Vuković.

Neurolog Vuković dalje navodi kako su ljudi koji ulaze i izlaze zapravo članovi obitelji bolesnika koji dolaze po informacije i ulaze u ambulantu informirati se za bolesnike koji leže i liječe se na odjelu neurologije.

- Pauza kada smo ručali i raspravljali o bolesniku kojeg smo primili na odjel neurologije, o terapijskim postupcima (tromoblizi) trajala je oko 30 do 40 minuta, što je razvidno već iz nalaza bolesnika pregledanih u poliklinici. Vrijeme između izdanih nalaza dviju bolesnica je 12,28 i 13,29 h. Prije izdavanja nalaza bolesnicu sam pregledao što je trajalo 20-ak minuta, možda i više. To znači da "pauza" nije mogla trajati dulje od 30-40 minuta, a osim što smo objedovali, raspravljali smo o terapijskim postupcima - stoji u odgovoru koji potpisuje mr.sc. Borislav Vuković.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI