Petica za dvoje: Fabijana znam iz vrtića. Danas sam mu asistentica u nastavi. Presretni smo oboje.

Verica Jurić, asistentica u nastavi
(FOTO: Lidija Galić)

23.09.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 10733

Verica Jurić iz Mihaljevaca od ove je školske godine zaposlena kao asistentica u nastavi djeci s poteškoćama u razvoju u OŠ Julija Kempfa u Požegi.  Za asistenticu je izabrana u sklopu drugog kruga projekta "Petica za dvoje".

- Radim s dječakom Fabijanom koji ima Downov sindrom. Fabijana znam otprije. Dvije smo se godine družili u dječjem vrtiću Cvjetna livada, u Montessori skupini, gdje sam radila kao pomoćna djelatnica. Iako smo ostali u kontaktu, Fabijan i ja jedva smo dočekali da se ponovno sretnemo. Sretan je, uči, radi, sluša i oboje smo zadovoljni. U ovih tjedan danas se pokjazalo da odlično funkcioniramo. Izgleda da smo si suđeni - rekla nam je Verica.







Po deset je asistenata zaposleno u OŠ Antuna Kanižlića te 20 u OŠ Julija Kempfa. 25 od njih su već kao asistenti radili prošle godine.

Sve su ih danas primili gradonačelnik Vedran Neferović i njegov zamjenik Darko Puljašić.





- Svi ste vi ovdje s plemenitim ciljem. Bez obzira na to što ste nezaposleni, ovdje ste prije svega kako bi pomogli djeci s poteškoćama i njihovim obiteljima. Vjerujem da ćete an kraju i sami biti drukčiji ljudi i shvatiti koliko je takvoj djeci teško, a njihovim roditeljima važna svaka osoba osim njih samih  koja je uključena u odgoj njihove djece. Svima nam je cilj da djeca i roditelji budu zadovoljni - rako je gradonačelnik Vedran Neferović.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI