Povijesna pobjeda pleterničkog pismonoše: ¨Imam oko 80 pobjeda, ali ova mi je najdraža¨

Krešimir Ostojić s golubovima koji su pobijedili u "Letu slobode"
(FOTO: Facebook)

19.08.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 7363

Pobjednik "Leta slobode" održanog u prigodi Dana pobjede i 20. obljetnice Oluje je pleternički golub u vlasništvu Krešimira Ostojića iz Pleternice. Pobjeda je to na koju je Krešimir posebno ponosan, a golub je nakon pobjede dobio ime Oluja. I drugo mjesto osvojio je golub iz Krešimirovog jata.

- Uzgojem golubova pismonoša bavim se 15-ak godina. Imam 40-ak golubova natjecatelja i desetak parova mladih golubova. Nadao sam se pobjedi, kao i svi koji su tamo bili, no ovo su mladi golubovi i to im je bio prvi let tako da sam sada još sretniji - kaže Krešimir.




Tisuću golubova s kninske je tvrđave prema Vukovaru poletjelo u šest sati. Istovremeno ih je isto toliko krenulo iz Vukovara prema Kninu.


- Prvi su golubovi na cilj stigli u 9,10 sati. Prosječna im je brzina bila malo ispod tisuću metara u minuti - kaže Krešimir.

Za nagradu će dobiti pehar u obliku vukovarskog tornja i 200 kilograma hrane za golubove, no Krešimir kaže da nagrada nije toliko važna kao osjećaj da imate golubove pobjednike prvog "Leta slobode" u povijesti.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI