Stara elektronika se ne otkupljuje, samo besplatno odvozi

Pogon za reciklažu EE otpada u Virovitici
(FOTO: PIXSELL)

12.08.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 12446

Čitateljica 034portala je pitala kako se može riješiti starih mobitela ili drugih elektroničkih uređaja te postoji li neko mjesto za njihov otkup u Požegi. Saznajemo kako takvo mjesto kod nas ne postoji, ali građani se mogu besplatno riješiti sveg električnog i elektroničkog otpada pozivom na besplatni broj telefona 0800-444-110. U roku ne duljem od tjedan dana, na njihovu adresu trebalo bi stići vozilo slavonskobrodske tvrtke Eko mobile koje će preuzeti otpad i besplatno ga prevesti na reciklažu.

Tvtka Eko mobile iz Slavonskog Broda, naime, ima koncesiju za skupljanje i odvoz električnog i elektroničkog otpada za područje Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije te gradove Našice, Đakovo i Županju. Međutim, oni ne vrše otkup već samo odvoze otpad koji se u potpunosti reciklira na za to predviđenim mjestima u Zagrebu.

- Zakonski rok od poziva građana do našeg dolaska je mjesec dana, ali mi u pravilu dolazimo puno češće, barem dva puta tjedno u Požegu, tako da građani mogu očekivati prilično brzu reakciju. U EE-otpad spadaju stari televizori, računala, mobiteli, hladnjaci, perilice rublja i slično. Taj otpad se u potpunosti reciklira i sve se sirovine dalje iskorištavaju - rekao je Alen Šečić, direktor tvrtke Eko mobile za 034portal.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI