Jura je omiljen među djecom: ¨Najviše voli trčati dvorištem. Prava je maza i obožava se češkati¨

Magarac Jura omiljen je među djecom
(FOTO: Filip Škrga)

10.08.2015. | Filip Škrga
Pregleda: 8718

Magarac Jura glavna je atrakcija u Ulici Vilima Korajca u Vidovcima pored Požege. Svakoga dana omiljeno je društvo za desetak dječaka i djevojčica koji navraćaju u dvorište obitelji Obradović kako bi ga vidjeli, nahranili ili malo pomazili.






– Nabavili smo ga u Orahovici, a Juri je sad godinu dana i četiri mjeseca. Rodio se 22. travnja prošle godine i kod nas je pronašao svoj drugi dom. Najviše od svega voli trčati dvorištem i igrati se s djecom jer su otpočetka zajedno pa su navikli jedni na druge. Prava je maza i obožava se češkati. Nije nimalo opasan – hvali Jurin gazda svog ljubimca.


Iako, priznaje, razmišlja o njegovoj prodaji tome se protive ne samo njegova djeca nego i sva ostala iz ulice. Kako je vrijeme školskih praznika u dvorištu Obradovićevih svaku večer je puno djece koja fotografiraju Juru ili se igraju s njim. Nije ih strah jer su s njim od prvog dana kad je stigao u Vidovce. Upravo zbog toga mališani nam pričaju kako ga doživljavaju kao pravog prijatelja. Omiljena hrana su mu kukuruz, mrkva i trava, ali često im iz ruku pojede i jabuku ili grožđe. Ponekad mu iz ruku daju i kocku šećera, a tad ih nagradi trkom oko dvorišta.



– Ne voli biti zatvoren. Napravili smo mu mjesto ispod nadstrešnice gdje smo nekad držali kokoši. Čak i kad kiša pada ne želi ići pod krov. Primijetili smo da voli kad kiši. Dok ga nismo nabavili nismo znali da su magarci tako brzi kao što je naš Jura – pričaju susjedi.

No ima i Jura svojih mana, a jedna od njih je da se naljuti ako ga netko uhvati za uši. Tad se pokupi i jednostavno odšeta u svoju nastambu. Srećom, rekla su nam djeca, njegova ljutnja ne traje dugo pa se već nakon nekoliko minuta vrati igrati.

– Želimo kupiti kočiju i sedlo za njega. Htjeli bismo se s njim voziti selom da nas svi vide, a bilo bi dobro da ga odvedemo i na Aura Fest ili barem da ide u maškare s nama selom – otkrivaju nam djeca svoje želje.

– Mislim da bi bio glavna atrakcija kad bismo ga izveli na pozornicu. Magarci u prosjeku žive 30 godina pa čak i više. Nadamo se da će i Jura barem toliko biti s nama – rekao nam je vlasnik.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI