Rezultati mature gimnazijalaca: ¨Bez matematike ne možeš biti programer¨

Alen Ugarković
(FOTO: Iz. priv. kolekcije Alena U.)

28.07.2015. | Bojan Miščević
Pregleda: 16785

Državnoj maturi u požeškoj Gimnaziji ove godine je pristupilo 187 učenika. U usporedbi s državnim prosjekom, natprosječni rezultati ostvareni su u hrvatskom i engleskom jeziku te informatici, a 75 posto učenika je upisalo jedan od prva tri željena fakulteta.

Popričali smo s jednim od gimnazijskih učenika, koji je ostvario drugi najbolji rezultat na državnoj maturi u gimnaziji, Alenom Ugarkovićem iz Novoselaca.
- Maturi sam pristupio dosta opušteno, zadnju godinu sam se najviše pripremao a intenzivno mjesec dana, tako da sam bio siguran u sebe i svoje znanje.

- Najjača polja su mi informatika i matematika. Od početka školovanja sam znao u kojem ću smjeru a to je informatika. S njom je došla i matematika, a uspjeh na maturi najviše mogu zahvaliti cjelokupnom mom radu i trudu profesora Vande Louč i Hrvoja Humskog.


Alen je upisao Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu ostvrivši treće mjesto na upisnoj listi.
- Želim biti programer i programiranjem sam se najviše bavio u srednjoj školi. Kako sam napredovao u matematici, tako sam postajao i bolji programer jer smatram da bez matematike ne možeš biti dobar u programiranju - zaključio je Alen.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI