Kontrola Ministarstva uprave: Zbog kaznenog djela iz 2012. bez posla ostaje gradski službenik

Gradska kuća u Požegi
(FOTO: Mario Nakić)

15.07.2015. | Vjeran Blašković
Pregleda: 11381

Nakon što je još u svibnju Ministar uprave Arsen Bauk najavio "čistku"  među državnim službenicima kontrola je provedena i u Gradu Požegi. Naime, ministar je tada rekao da će ministarstvo provesti provjeru  kažnjavanih službenika, odnosno onih koji su pravomoćno osuđeni za kaznena djela.

Na upit je li provjera službenika provedena i što je njome utvrđeno iz Grada Požege dobili smo odgovor u kojem navode da će ovih dana, na temelju provedene kontrole, bez posla ostati jedan gradski djelatnik.

- Jedan službenik ove gradske uprave prema raspoloživim podacima kaznene evidencije Ministarstva pravosuđa RH ima evidentiranu pravomoćnu presudu iz 2012. godine kod Općinskog suda u Požegi za kazneno djelo iz članka 315. stavka 1. Kaznenog zakona. Navedeno uvjerenje uz dopis (upozorenje) od strane Ministarstva uprave RH, Upravne inspekcije zaprimljeno je u Gradu Požegi 13. srpnja radi obveznog postupanja ovlaštene osobe Grada iz članka 5. Zakona te Gradonačelnika  u smislu poduzimanja radnji koje su propisane zakonom.
    
S obzirom na navedeno službeniku prestaje služba po sili zakona sukladno članku 115. stavka 1. točke e) Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi - navodi se, između ostalog, u odgovoru iz Grada Požege.


Dodaju da je Ministarstvo uprave RH zatražilo podatke od Grada Požege i podatke koji se odnose na sve službenike, a u svezi  položenih državnih stručnih ispita te da svi gradski službenici imaju položene državne stručne nisu.


Neslužbeno doznajemo da je službenik, koji ostaje bez posla, inače član SDP-a. U prometnoj je nesreći sudjelovao još 2012. godine te se lažno predstavio kao vozač automobila jednog od sudionika nesreće. Sve je završilo na sudu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI