PožArtovci oslikavaju zgradu Gradskog kazališta (foto)

Oslikavanje zgrade Gradskog kazališta
(FOTO: Aleksandar Grlić)

08.07.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 3843

Vrijedni i kreativni PožArt-ovci su opet napravili akciju, a Požega će dobiti još jedan mural i jedinstvenu umjetničku atrakciju. Nakon što su devastirani zid na Starom gradu pretvorili u veseli mural sa sviračima, na red je došao i zid sa stupovima u dvorištu kazališta. Mural stvara pet umjetnika koji će naslikati svoje vizije kazališta. To je ujedno najava za sutrašnju izložbu ove neformalne skupine kreativaca u Galeriji Ciraki u Gradskom kazalištu u 20 sati te "Galerije ulice" u sklopu 6. PožArta koja će se održati u subotu u Lermanovoj ulici.









- U sklopu kazališnog festivala koji se ove godine po prvi put održava nas je ravnateljica kazališta pozvala da oslikavamo zid i skupilo nas se petero: Anita Jakobović, Ivana Škvorčević, Dragan Matičević, Domagoj Krip i ja. Ustvari, to je i uvod u otvaranje šestog PožArta sutra u 20 sati. Tijekom godine smo radili i mural na Starom gradu i radionicu u Ljeskovici, tako da je ovo nastavak svega toga. Prvi put nam je uspjelo i ispalo je zgodno, ovo je druga površina u gradu koja će dobiti nešto jedinstveno i jedinstveni duh. Tko zna, možda iduće godine dobijemo i neki veći projekt. Sad smo malo stisnuti jer sutra dopodne postavljamo izložbu pa nemamo puno vremena, ali bit će još promjena. Tema je kazalište, svi smo u toj temi. Vjerojatno će biti natpis Tetralia, odnosno na latinskom "teatar i sve što ide uz to" - kazala nam je slikarica Snježana Mekić Delić.











Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI