Blokirao promet preko svog zemljišta: ¨Tko je dozvolio da unište privatnu imovinu?¨

Marijan Pavić je blokirao promet preko svog zemljišta u Ulici E. Podubskog
(FOTO: Josip Marković)

23.06.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 15902

"Tko im je dozvolio da ulaze i devastiraju privatni posjed? Došao sam jer vidim da ne mogu ništa postići ni na kakav pravni način. Počevši od policije i sudstva koji im pogoduju, ali i sama gradonačelnica kupuje vrijeme da se što prije izgradi most, a pritom nitko ne čini ništa da zaštiti mene, kao građanina kojemu je ovdje nanesena šteta. Zato sam napravio ogradu i zatvorio promet", objašnjava Marijan Pavić iz Zagreba, skrbnik vlasnice posjeda preko kojeg ide obilazna cesta dok se izvode radovi u Ulici Eugena Podobskog u Pleternici.

Pavić je jutros zatvorio promet na putu iz Buka i Svilne do Pleternice, što je razljutilo mnoge koji nisu mogli proći, a razlog je što su, kako tvrdi, izvođači radova ušli na zemljište njegove tetke i devastirali ga. Stanovnici Ulice Eugena Podubskog ostali su odsječeni od ostatka grada, a Bučani također ne mogu doći do Pleternice nego moraju ići obilazno preko Frkljevaca.







- U travnju sam došao pokositi i nisam mogao prepoznati. Kompletno zemljište je devastirano, porušene voćke, napravljen makadamski put. Vidio sam da radnici nešto rade, išao sam pitati što je. Pitao sam ih koji je to način da se uđe na privatnu imovinu i da se devastira. Tko je to dozvolio? Vlasnica ovog zemljišta je moja tetka, ona živi sa mnom u Zagrebu, a ja sam njezin skrbnik. Pitao sam tko im je to omogućio, odgovorili su mi da je gazdarica mrtva. Išao sam kod gradonačelnice, nisam je mogao naći. Pričao sam s dogradonačelnikom, on ništa konkretno nije mogao reći. Bio sam na policiji. Nakon toga sam otišao u Hrvatske ceste, tamo nisam uspio ništa napraviti pa sam morao podnijeti tužbu. Imali smo ročište, oni sa sebe skidaju krivicu i tvrde da su na posjed ušli legalno - objašnjava Pavić.



Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić je ogorčena ovakvim slijedom događaja te tvrdi da bi bilo bolje da vlasnik parcele traži obeštećenje od Hrvatskih cesta, a ne da ovako, kako kaže, "kažnjava građane koji nisu ništa krivi".

- Gospodin je, koliko znam, podnio tužbu protiv Hrvatskih cesta. Imali su prvo ročište na kojem se ništa nisu dogovorili. Ako su oni njemu ušli na posjed bez dopuštenja, slažem se da ima pravo tražiti obeštećenje. Kao gradonačelnica, ja njegov problem ne mogu riješiti, ja sam učinila sve da povežem njega s Hrvatskim cestama i da pokušaju naći zajedničko rješenje. Međutim, meni je žao i ogorčena sam zbog blokade ceste jer sada svi stanovnici Ivanindvorskog naselja, Buka, Slivne, Kalinića i ostalih naselja istočno od Pleternice moraju ići putem ispod šume. Zamolit ću i Kutjevo d.d. da ostave otvorenu rampu da se može proći preko njihovog posjeda - rekla nam je gradonačelnica Jozić koja ne skriva zabrinutost zbog novonastale situacije.





Dodano u 16,50

U Hrvatskim cestama su na kolektivnom godišnjem odmoru, ali s godišnjeg odmora nam se javila Ivana Bassani, voditeljica Ureda za odnose s javnošću.

- Upoznata sam s tim slučajem i mogu reći da će Hrvatske ceste učiniti sve da se problem riješi kako bi ljudi mogli prolaziti. Ta je cesta zapravo zatvorena za promet zbog radova, ali je napravljen taj prolaz kako bi se ljudima tijekom radova olakšalo. Riješit ćemo to ili s gospodinom koji je blokirao pravac ili ćemo naći neki drugi pravac kojim će se moći proći.

Na naše pitanje je li istina da su Hrvatske ceste bez njegovog dopuštenja ušle na posjed i devastirale ga, Bassani je odgovorila kako ne zna cijelu pozadinu u ovom trenutku te da je sada samo bitno da se omogući neki prolaz kako stanovnici ne bi morali toliko obilaziti.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI