Festivalski tabori sastali se na HRT-u. Na pomolu dogovor?

Festival Zlatne žice 2010.
(FOTO: Duško Mirković/PIXSELL)

04.08.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 9532

Sastanak mirenja dvaju organizatora festivala Zlatne žice Slavonije koji se nije uspio održati u Požegi prošlog tjedna održao se danas u Zagrebu na HRT-u.
Zaključak je da se sljedeći sastanak na kojemu bi se organizatori trebali i dogovoriti oko jednog zajedničkog festivala održi u ponedjeljak, 8. kolovoza u Požegi te da HRT izvijeste o ishodu.

Na poziv predsjednika uprave HRT-a Josipa Popovca sastanku su se danas odazvali voditelj Požeškog tamburaškog orkestra Tomislav Galić (od ove godine petogodišnji koncesionar organizacije festivala), gradonačelnik Grada Požege Zdravko Ronko i predsjednik Glazbenog društva Zlatne žice Požega Ivan Enjingi stariji ispred dosadašnjeg organizatora festivala.

Dogovorite se

Kako se i moglo očekivati tema sastanka bio je televizijski prijenos festivala Zlatne žice Slavonije koje će se održati od 1. do 4. rujna. Dva organizacijska odbora do sada su ustrajala da će i jedni i drugi organizirati svoj festival Zlatne žice Slavonije.
Kao glavno pitanje zadnjih mjeseci u prvi se plan nametnulo upravo tko će se izboriti za prijenos festivalskih večeri na HRT-u.


Informacije s HRT-a nakon današnjeg sastanka govore da se dvije strane dogovore oko jednoga festivala koje će onda prenositi HRT. U službi za odnose s javnošću nije nam rečeno što će se dogoditi ukoliko se dvije strane ne uspiju dogovoriti.


Televizija ponudila prijenos 3 festivalske večeri

Za izjave smo zamolili Tomislava Galića i Ivana Enjingija. Galić je rekao kako nema komentara na održani sastanak. On je zbog sastanka prekinuo nastup na Europskom omladinskom tamburaškom kampu koji se upravo održava u Tesliću, BiH.

Ivan Enjingi rekao je da je HTV zbog velikog broja organiziranih pjevača s jedne i druge strane spreman prenositi 3 večeri festivala. Do sada se festival prenosio samo tijekom 2 večeri.

- HRT sada očekuje informaciju s naše strane. Dogovoreno je da se sastanak održi u ponedjeljak, najvjerojetnije u Gradskoj kući - rekao je Ivan Enjingi. Dodao je kako vjeruje u pozitivan ishod sastanka.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI