Promet zatvoren do daljnjeg: ¨Možda ćemo morati premjestiti cestu¨

Odron na cesti Kutjevo - Orahovica
(FOTO: Čitatelj)

08.06.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 7001

Gotovo tri tjedna zatvorena je županijska cesta između Kutjeva i Orahovice. Problem je velik i cesta bi mogla biti zatvorena dulje vrijeme, doznajemo od ravnatelja Županijske uprave za ceste Mije Jozaka.

- Riječ je o velikom zahvatu. Došlo je do zasićenosti gornjeg sloja i pokrenulo se klizište. Otišlo je oko tri tisuće kubika zemlje i šume. Na oko to ne izgleda zahtjevno, no razmišljamo čak da cestu pomaknemo dalje od tog odrona, a nastalu rupu saniramo. Da nije tako velik problem, već bi sve bilo riješeno. Sigurnost prometa je u pitanju. U pregovorima smo s Hrvatskim šumama kako bi to sanirali na najbolji način – pojasnio je Jozak.

Kaže da je, nakon što se postigne dogovor s Hrvatskim šumama, potrebno napraviti tehničku dokumentaciju jer će se za gradnju pristupnog puta morati sjeći šuma.


- Teren je jako loš, a procedura je takva kakva je i riječ je doista o velikom zahvatu. Sve dok radovi ne budu u potpunosti završeni promet će tom dionicom biti zatvoren – zaključio je Jozak.


Procjenjuje da će radovi koštati oko 1,5 milijuna kuna, a financirat će ih Županijska uprava za ceste.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI