Projekt ¨Petica za dvoje¨ pred završetkom; čeka se novi natječaj

Pomoćnici u nastavi kod gradonačelnika
(FOTO: Pozega.hr)

02.06.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 4831

Projekt "Petica za dvoje" realiziran je putem Upravnog odjela za europske integracije u tri požeške škole u protekloj školskoj godini, a završava krajem lipnja. Riječ je o 32-oje pomoćnika u nastavi za djecu s poteškoćama u učenju za koje je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta odobrilo Gradu Požegi 1,4 milijuna kuna.

Gradonačelnik Vedran Neferović danas je primio pomoćnike u nastavi da im se zahvali na uspješnom radu s učenicima. Istaknuo je pritom da je ovaj projekt prepoznat u Hrvatskoj te su požeška iskustva poslužila mnogima kao primjer te je najavio mogućnost rada u idućim projektima.

- Zahvaljujem vam što ste bili pomoć koja je bila potrebna u pohađanju redovnog nastavnog programa u osnovnim školama u gradu. Drago mi je ako ste i vi na ovaj način barem malo pomogli sebi u svojim obiteljima. No, sigurno da je kroz ovaj posao trebalo iskazati više ljudskosti i topline, suosjećajnosti i pažnje, što možda nije ono temeljno u nekim drugim poslovima koji se rade manje rade s ljudima, a više s tehnikom - rekao je gradonačelnik Neferović.





Marko Šostar, pročelnik Upravnog odjela za europske integracije je dodao da svakog dana očekuju definiranje novog natječaja.

- Mi ćemo svakako ovdje uzeti u obzir činjenicu da ste vi već prošli edukaciju i da ste veće radili s djecom kojima je pomoć najpotrebnija. Vjerujem da trebate imati prednost u nekom daljnjem natječaju, posebice kad se radi o ciljnoj skupini s kojom ste vi radili, ako ne svi barem većina vas - rekao je Šostar.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI