Projekt ¨Petica za dvoje¨ pred završetkom; čeka se novi natječaj

Pomoćnici u nastavi kod gradonačelnika
(FOTO: Pozega.hr)

02.06.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 4850

Projekt "Petica za dvoje" realiziran je putem Upravnog odjela za europske integracije u tri požeške škole u protekloj školskoj godini, a završava krajem lipnja. Riječ je o 32-oje pomoćnika u nastavi za djecu s poteškoćama u učenju za koje je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta odobrilo Gradu Požegi 1,4 milijuna kuna.

Gradonačelnik Vedran Neferović danas je primio pomoćnike u nastavi da im se zahvali na uspješnom radu s učenicima. Istaknuo je pritom da je ovaj projekt prepoznat u Hrvatskoj te su požeška iskustva poslužila mnogima kao primjer te je najavio mogućnost rada u idućim projektima.

- Zahvaljujem vam što ste bili pomoć koja je bila potrebna u pohađanju redovnog nastavnog programa u osnovnim školama u gradu. Drago mi je ako ste i vi na ovaj način barem malo pomogli sebi u svojim obiteljima. No, sigurno da je kroz ovaj posao trebalo iskazati više ljudskosti i topline, suosjećajnosti i pažnje, što možda nije ono temeljno u nekim drugim poslovima koji se rade manje rade s ljudima, a više s tehnikom - rekao je gradonačelnik Neferović.





Marko Šostar, pročelnik Upravnog odjela za europske integracije je dodao da svakog dana očekuju definiranje novog natječaja.

- Mi ćemo svakako ovdje uzeti u obzir činjenicu da ste vi već prošli edukaciju i da ste veće radili s djecom kojima je pomoć najpotrebnija. Vjerujem da trebate imati prednost u nekom daljnjem natječaju, posebice kad se radi o ciljnoj skupini s kojom ste vi radili, ako ne svi barem većina vas - rekao je Šostar.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI