Učenici izradili web aplikaciju planinarskih staza Požeštine

Učenici Tehničke i Obrtničke škole izradili su novu web aplikaciju
(FOTO: Lidija Galić)

30.05.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 3516

Učenici Tehničke i Obrtničke škole u Požegi izradili su  novu web aplikaciju koja se može pogledati na pametnim telefonima, tabletima i računalima na adresi aureusmons.org.

- Pokušali smo napraviti interaktivni vodič. Nismo obuhvatili sve biciklističke i planinarske staze u Požeštini nego smo izabrali najatraktivnije te ih na ovaj način približili na što zanimljiviji način korisnicima da kroz to virtualno iskustvo dobiju poticaj i staze obiđu uživo. Planinarske staze su prezentirane pomoću tehnike 360 virtualnih panorama, a biciklističke staze smo snimali uz pomoć videa, kombinacijom kamera s bicikla, s glave, iz auta, itd. Dobili smo atraktivne materijale koje vrijedi pogledati - rekao je prof. Hrvoje Mikolčević.







U izradi aplikacije sudjelovalo je deset učenika, po pet iz dvije požeške srednje škole.

- Uz rute smo pronašli najatraktivnijih 50 povijesnih i kulturnih mjesta te ugostiteljske objekte uključujući restorane i vinare. Posjetiteljima bi tako obilazak staza bio prilika za kušanje tradicionalne slavonske kuhinje - dodao je prof. Bojan Sikirica.

Novu su aplikaciju predstavili danas u parku pored Orljave na tradicionalnoj požeškoj manifestaciji "Požega, zdravi grad" koja je održana u organizaciji Turističke zajednice Grada Požege.

Osim toga svoje su aktivnosti prezentirali OPG-i, sportske i druge udruge s područja Požeštine.



















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI