Voda se izlila na nekoliko mjesta; u Dervišagi se postavljaju zečji nasipi

Zatvorena je cesta Čaglin - Latinovac
(FOTO: Čitatelj)

26.05.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 13165

"Na snazi su redovite mjere obrane od poplave, no situacija nije kritična i većih problema ne bi trebalo biti. Veličanka se izlila u Mihaljevcima, a Orljava u Orljavcu zbog čega je za promet zatvorena cesta Požega - Pakrac. Zatvorena je i cesta Kula - Poreč - Latinovac. Voda se uglavnom izlila po poljoprivrednim površinama i vjerujemo da opasnosti za kuće nema. U Dervišagi se trenutačno postavlja zečji nasip kako bi se zaštitile dvije kuće kojima prijeti opasnost od plavljenja", rekao nam je nakon sastanka Stožera za zaštitu i spašavanje Požeško-slavonske županije načelnik Ferdinand Troha.

Najkritičnije je sinoć bilo u Pavlovcima gdje je obitelj Josipa Pančića ponovno morala evakuirati 30 krava i 15 telića jer mu se Orljava izlila po imanju.

- Molimo građane da u slučaju bilo kakvih problema vezanih za poplave jave u Centar 112 kako bi ekipe odmah izašle na teren - pozvao je Troha.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI