Pletenice kao iz bajke: ¨Napravila sam više od 90 frizura, najzanimljivija je afro¨ (foto)

Marijanin model najčešće je sestra Ana
(FOTO: Lidija Galić)

23.04.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 29196

"Sve je krenulo prije desetak godina. Sestre i ja smo oduvijek imale dugu kosu i roditelji su nam govorili da je vežemo u rep kako bi bila urednija. Nisam voljela rep i malo po malo sam počela vezati pletenice. Nikako nisam uspijevala napraviti ravnu pletenicu, već mi je stalno bježala u stranu. Rekla sam sama sebi: Idem probati nešto drukčije. Tako je to krenulo", priča nam početke svog zanimljivog hobija Marijana Lovrenović iz Velike. Ona, naime, plete pletenice. I to ne bilo kakve, već pletenice od kojih neke izgledaju nemoguće za napraviti.






- Nema tu nikakvih dodataka. Sve je prirodna kosa, a koristim samo češalj, malo gela i one najmanje gumice za kosu jer ne želim da se igdje vidi bilo što drugo osim kose. Ideje mi dolaze same od sebe. Nekad se po noći sjetim nečega i skiciram da do jutra ne zaboravim – dodaje Marijana.


Model joj je uglavnom mlađa sestra Ana za koju Marijana kaže da ima vrlo zahvalnu kosu.

- Ana ima gustu, plavu kosu na kojoj sve te frizure izgledaju puno bolje nego, primjerice, na smeđoj. Kad bih dolazila s faksa pravila bih joj frizure i odmah bi joj u školi rekli: O, vidi se, došla je sestra na vikend. Danas mi dolaze prijateljice, a pravim i frizure pred nastupe djevojkama u KUD-u čiji sam član. Potpuno sam samouka, tu i tamo pogledam nešto na internetu, ali najviše volim sama smisliti i to provesti u djelo. Privlače me frizure iz 50-ih i 60-ih godina koje upotpunjujem pletenicama – kaže Marijana.





I dok neke pletenice nastanu u samo desetak minuta, najduže je radila "leptira" za što joj je trebalo oko šest sati.



Mnogima je najzanimljivija afro frizura.

- Došla mi je prijateljica Maja i odlučile smo eksperimentirati s afro frizurom. To je dosta teško jer se mota na slamke. Trebalo mi je oko 80 slamki i prilično je naporno bilo i meni i njoj, ali lagano smo to odradile uz kavicu. Drugi mi je dan trebalo još oko dva sata da povadim slamke i svaki pramen razdvojim. Ali super je gušt kad to sve napravim pa obični slijedi reakcija: To nisam ja! – prepričava.





Kaže da je najlakše raditi na prljavoj kosi jer ako je potpuno čista prsti bježe i teško je plesti. Bude tu i pokušaja koji ne uspiju jer je, jednostavno takav dan.

- Sad je vrijeme pričesti i krizmi i dosta mi djevojčica dolazi. Njima je to lijepo, a ja u tome doista uživam – dodaje.





Do sada je Marijana napravila više od 90 različitih frizura, a koliko su njezine pletenice popularne svjedoči i podatak da je fotografija jedne frizure iz njezinog Facebook albuma u samo tri mjeseca podijeljena 100 tisuća puta i ima hrpu pregleda i lajkova.

Iako su joj frizure pravi hit, Marijana ne razmišlja o bilo kakvom biznisu, već se ipak jednog dana vidi kao teta u vrtiću. Ne sumnjamo da će djevojčice iz njezine skupine zasigurno imati najoriginalnije frizure.

Pokazala nam je danas da za to, uz ideju, ponekad treba samo nekoliko minuta.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI