Šolić o izvješćima: ¨Jedna ovca ne čini proljeće. Sve ih prihvaćamo¨

Ante Šolić (HDZ)
(FOTO: Lidija Galić)

13.04.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 9636

Čak 25 točaka bilo je na dnevnom redu današnje sjednice Gradskog vijeća Požege. Sve su jednoglasno ili većinom glasova usvojene. Na dnevnom je redu, između ostaloga, bilo polugodišnje izvješće gradonačelnika za period od srpnja do kraja prosinca prošle godine te izvješća o realizaciji programa u području predškolskog odgoja, kulture, sporta, socijalne skrbi, turizma i komunalne infrastrukture.

- Jedna ovca ne čini proljeće – prokomentirao je izvješće o predškolskom odgoju i obrazovanju HDZ-ov Ante Šolić te dodao da će zbog toga podržati sva izvješća koja, tvrdi dalje, svjedoče o dobrom radu gradonačelnika i aktualne vlasti.

S njim se, međutim, nisu složili SDP-ovi i HNS-ova vijećnica Tamara Puač te su tijekom glasovanja bili suzdržani.





- Ne možemo prihvatiti ova izvješća jer su bazirana na lošim rezultatima – obrazložio je Zdravko Ronko u ime Kluba vijećnika SDP-HNS-HSU.

U nastavku sjednice jednoglasno je prihvaćen Urbanistički plan uređenja Zone gospodarske namjene Sjever te prijedlog izmjena i dopuna Prostornog plana Požeško-slavonske županije.





Kako je ova sjednica jedna od rijetkih na kojoj se pojavio bivši gradonačelnik Zdravko Ronko, između njega i sadašnjeg gradonačelnika zaiskrilo je kod odluke o osnivanju Kulturnog vijeća grada Požege.

- Nećemo to podržati jer nismo za stvaranje novih troškova. Zapošljavanjem ljudi koje ste uhljebili i koji ne znaju što uopće da rade stvoreni su dodatni troškovi za plaće od dva milijuna kuna. Vi ste zadnji koji treba spominjati bilo kakvo uhljebljavanje jer Vaša nesposobnost, aljkavost, trgovina, nerad i kriminal vode nas u ponor – rekao je Ronko.

- Otkad je ova vlast nijedno tijelo nema naknade za razliku od vremena kad ste vi bili gradonačelnik i uhljebljavali ih. Vašim manipulacijama mora doći kraj. Postoji jedan projekt koji se zove "Petica za dvoje", a Vama za ova dva milijuna kuna za plaće slijedi "Sjedi, jedan". Već ste se jednom poskliznuli na toj temi – odgovorio mu je Neferović.





Na današnjoj je sjednici izabrano i devet članova Savjeta mladih. Nakon što su u prvom krugu dvojica imala jednak broj glasova pristupilo se ponovnom glasovanju. Nakon što u Savjet nije ušao kandidat HSP AS-HČSP, Dražen Muljević (HSP AS) nezadovoljan je kratko dobacio: "Do ovog nije trebalo doći."



Prisegu je danas dala nova gradska vijećnica Marica Perše. Ona će tu funkciju obavljati umjesto preminule gradske vijećnice Dijane Tomić Šain. Iako je mandat trebao pripasti Zdravku Dragašu, on se toga odrekao te je na njegovo mjesto imenovana Perše.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI