Ne odustaju: ¨Prosvjedovat ćemo do ispunjenja zahtjeva. I nakon izbora ako bude potrebno¨

Đuro Glogoški u Požegi
(FOTO: Lidija Galić)

08.04.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 13409

"Ovo je 32. tribina na kojoj ukazujemo na probleme hrvatskih branitelja. Tražimo objedinjavanje svih braniteljskih prava u jednom zakonu koji treba postati ustavni. Predrag Matić, njegova zamjenica i pomoćnik nisu zaštitili hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji kao ni dignitet Domovinskog rata. Činjenica je da od prvog dana govorimo istinu. Vlada iz dana u dan donosi uredbe kako bi se prava hrvatskih branitelja izjednačila s onima koji su sudjelovali u agresiji na Hrvatsku", rekao je hrvatski branitelj Đuro Glogoški na tribini održanoj u Glazbenoj školi u Požegi. Uz njega su na tribini gostovali Dražimir Jukić i Josip Klemm.

Na novinarski upit što će učiniti ako im Vlada, nakon što su im odvezli pokretne sanitarne čvorove, isključi i električnu energiju, Glogoški odgovara kako za to već imaju rješenje kao što su, dodaje, imali rješenje za sve i 1991. godine te da ih tako što ne bi iznenadilo.

Branitelji u Savskoj ulici u Zagrebu prosvjeduju od listopada prošle godine, a Glogoški ističe kako će prosvjedovati sve do ispunjenja zahtjeva pa i nakon izbora ako bude potrebno.


- Svakodnevno je u šatoru 150 do 200 branitelja i prosvjedovat ćemo dok god bude trebalo, neovisno o tome koja je politička opcija na vlasti jer sve je počelo još 2001. godine donošenjem zakona o pravima branitelja i od tada je dolazilo do smanjivanja prava branitelja. Zato i tražimo ustavni zakon o našim pravima – zaključio je Glogoški.


Na pitanje novinara gdje sada spava budući da je izašao iz kuće u Zaprešiću odgovorio je: "U hotelu Sheraton. Gospođa Vesna Nađ (zamjenica ministra branitelja) je u samom početku ponudila 100-postotnim invalidima prve skupine da odu u hotel spavati i ja sam to sad prihvatio."



















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI