Biskup za Uskrs obišao obitelji u potrebi i donio poklone

Biskup Škvorčević obišao je ljude u nevolji
(FOTO: Požeška biskupija)

06.04.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 7842

Požeški biskup Antun Škvorčević je na Veliku subotu u pratnji župnika Ivice Žuljevića i Caritasova volontera Ivice Grgića pohodio ljude u nevolji. Najprije su se u Domu pape Ivana Pavla II. susreli s Požežanima koji od Caritasa dnevno primaju kruh i mlijeko. Čestitao im je Uskrs sa željom da unatoč svim životnim poteškoćama ostanu ljudi dostojanstva i nade.






Biskup se zatim uputio u biskupijsku kuhinju koja svakodnevno pripravlja sedamdesetak obroka za potrebite i ahvalio kuharskom osoblju na čelu za dragocjeno služenje nevoljnima. Nakon toga je posjetio obitelj Nenada i Jagode Karamatić s dvoje školske djece koja kao redoviti prihod ima tek dječji doplatak u iznosu od 598 kuna, a pomažu si povremenim radom. Nenad je prije 5 mjeseci operirao bubrežne kanale u osječkoj bolnici i nada se da će dobiti barem nakratko posao kod zidara. Obitelj ima dug za električnu energiju pod prijetnjom isključenja. Biskupijski Caritas se obvezao pokriti ovo dugovanje, a obitelji pomaže i u prehrambenim potrepštinama.




Put je biskupa zatim doveo k obitelji Ante i Jele Marić koja živi sa sinom Mirkom. Od redovitih primanja imaju samo majčinu mirovinu od 1.309 kuna. Ne mogu otplaćivati kredit za nedovršenu kuću koja se nalazi pod ovrhom pa stanuju u skromnom državnom stanu koji plaćaju oko 300 kuna. Suprug je dobio otkaz na poslu kao tehnološki višak s nikakvim izgledima da u svojim godinama nađe novo radno mjesto, a mirovinu još ne može dobiti. Sin radi tek povremeno, a majka ide u nadnicu. Preživljavaju od toga i Caritasove pomoći. Potom je posjetio i obitelj Ivice i Dragice Valešić sa sinom Damirom. Otac je nezaposlen i bolestan, treba uskoro na operaciju srca, žive od suprugine mirovine, podstanari su i plaćaju stanarinu od 800 kuna. Damir tek povremeno dobije posao i trenutačno na određeno vrijeme radi u "Slozi". Očekuju da će im država pomoći obnoviti ratom razorenu kuću u Poljanskoj. Caritas obje obitelji pomaže u ogrjevu i hrani.

Svima im je posvjedočio kako je svojim posjetom želio očitovati blizinu, iskazati poštovanje, ohrabriti ih u uvjerenju da nisu sami, utvrditi u nadi i čestitati Uskrs, blagdan Isusove pobjede nad zlom i smrću, navedeno je na stranicama Požeške biskupije.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI