Zeleni tunel: Dubrovačka će postati aleja lipa

Sadnja drvoreda u Dubrovačkoj ulici
(FOTO: Grad Požega)

31.03.2015. | Pozega.hr/M.N.
Pregleda: 7976

Dubrovačka ulica bit će aleja lipa. U tijeku je sadnja drvoreda s preko 80 stabala, koje će već za godinu-dvije početi mirisati poznatim slavonskim mirisom, objavljeno je na službenoj stranici Grada Požege.

Prema prijedlozima Povjerenstva za hortikulturu i uređenje zelenih površina Grada Požege, drvored će se postepeno saditi u dužini od dva kilometra. Kako je rekao Ivica Samardžić, predsjednik Povjerenstva, o tome će se razgovarati i s građanima, jer se mjestimično ulica sužuje pa su neke površine u njihovom vlasništvu.




- Do sada su zelene površine u ovoj ulici uređivali uglavnom građani samoinicijativno, a ubuduće će o njima planski brinuti gradske službe. Kad stabla porastu, bit će to ulaz u grad kroz "zeleni tunel" - kaže Samardžić.




Drvoredi će biti zasađeni u ovom razdoblju i na drugim ulazima u grad. U Osječkoj i Zagrebačkoj ulici to će biti drvoredi javora. U gradskom parku uz Orljavu uklanjaju se stara i uglavnom suha stabla breza, koja će biti zamijenjena stablima jasena. Uredit će se i zelenilo kod igrališta u Ulici kneza Domagoja. Radove izvodi Komunalac Požega.



Do kraja godine zelenilo će se uređivati još u Ulici dr. Hebranga, Primorskoj, Franje Cirakija, dr. Tuđmana i dr. Proračunom Grada predviđeno je za ove namjene 250.000 kuna.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI