¨Nemamo mogućnosti za ulazak u 1. ligu, ali nećemo biti ni kanta za nabijanje¨

27.03.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 4377

Nakon osvajanja naslova prvaka u A2 hrvatskoj košarkaškoj ligi - Istok, Košarkaški klub Požega ubrzano se priprema za početak kvalifikacija za A1 ligu iako nema financijske uvjete za prvu ligu. Prema riječima sportskog direktora Vjekoslava Milevoja, Požežani sudjeluju u doigravanju prvenstveno kako bi vidjeli kako natjecateljski stoje u rangu s prvoligaškim momčadima.

- Sudjelovanje u prvoj ligi bi nas koštalo godišnje oko 200.000 eura. To je kotizacija, sudci, igrači koji bi morali biti profesionalci s redovitim treninzima, a trebali bismo onda i dovesti pojačanja. Razgovarali smo i u Gradu, Požeškom sportskom savezu i s mnogim ljudima, trenutno nije vrijeme za to. Moglo bi se, recimo, sve uložiti u jedan profesionalni klub da igra u tom rangu, ali onda druge sportske udruge ne bi dobile ništa. To opet ne bi bilo u redu - rekao nam je Milevoj.

- Pripremamo se za kvalifikacije jer želimo pružiti što je moguće bolji otpor. Nismo igrali s tim ekipama, neke od njih ozbiljno pretendiraju za 1. ligu, ali mi ćemo biti zadovoljni ako pobijedimo tri do četiri utakmice. Nikako ne želimo biti "kanta za nabijanje" - dodaje sportski direktor KK Požega.


U prvoj utakmici doigravanja Požega će 8. travnja u Grabriku ugostiti bivšeg prvoligaša Hermes Analiticu iz Zagreba.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI