VIDEO Kako je raspravu o strategiji razvoja zasjenilo Josipovo

Željko Puharić
(FOTO: Aleksandar Grlić)

20.03.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 19117

Na izvanrednoj sjednici kutjevačkoga Gradskog vijeća na dnevnom redu su se našle dvije točke. Prva je bila prijedlog odluke o izradi strategije Grada Kutjeva do 2020. godine, a druga "Donošenje mišljenja o Nacrtu konačnog prijedloga Ciljanih izmjena i dopuna Prostornog plana Požeško-slavonske županije". Polemike skoro i nije bilo, osim oko druge točke, zbog toga što su se neki pitali je li uopće trebala biti na dnevnom redu.

Da sjednica ne bude dosadna, pobrinuo se veseli gradski vijećnik Željko Puharić (SDP/HSU) koji je prozvao predsjednicu Gradskog vijeća Josipu Miličević i kutjevačkog gradonačelnika Josipa Budimira što nisu počastili vijećnike za Josipovo. Video koji smo snimili govori više od riječi.







- Strategija je jako bitan dokument za Kutjevo u kojem će biti navedeni svi projekti u Kutjevu do 2020. godine koji će se moći financirati iz projekata EU. Samim time će se naši projekti više vrednovati, dobivat ćemo više bodova kad se budemo aplicirali za sredstva iz određenih mjera i fondova. Strategija razvoja grada će se povezati sa županijskom i državnom strategijom. Kroz mjesec dana moramo oformiti radne timove za svako područje od kulture do turizma i gospodarstva gdje će se predlagati ideje koje ćemo uključiti. Grad Kutjevo je poljoprivredno područje i prvo na što ćemo se bazirati je poljoprivreda pa onda turizam, naravno da ćemo potencirati i razvoj gospodarstva kako bi otvorili nova radna mjesta i zaustavili trend iseljavanja mladih - rekao je o novoj strategiji kutjevački gradonačelnik Josip Budimir.



- Požeško-slavonska županija je mijenjala prostorni plan i morali smo dati suglasnost za njegove izmjene. Na prostoru Grabarja se radi poslovni centar, a druga izmjena se odnosi na pročistač otpadnih voda na području Grada. Morali smo u roku 30 dana dati suglasnost na prijedlog izmjena, da to nismo donijeli na vijeću, to bi se automatski karakteriziralo da smo suglasni. Htjeli smo zapravo upoznati svoje vijećnike s predloženim izmjenama - objasnio je Budimir važnost druge točke.



- Gospođica Miličević i ja smo se dogovorili prije sjednice da ćemo počastiti vijećnike. Tako je i bilo, poslije toga smo otišli u lokalni restoran. Počašćeni su bili svi vijećnici, gospodin je malo istrčao pred rudo. Nitko nije bio upoznat s time, to smo čuvali za sam kraj - otkrio nam je gradonačelnik na kraju odgovor na pitanje s početka priče. Sad nitko ne može reći da se u Kutjevu imendani ne slave.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI