U Pakracu svečano obilježena obljetnica početka rata

Obilježavanje početka Domovinskog rata u Pakracu
(FOTO: Tomislava Marošević)

28.02.2015. | Tomislava Marošević
Pregleda: 5103

Napadom na Policijsku postaju Pakrac, 1. ožujka 1991. godine započeo je Domovinski rat. Na tradicionalnom obilježavanju ove obljetnice predstavljena je knjiga novinarke Hrvatskog radija Dubravke Vukoje "Rat, vjera i nada 1991. do 2014. godine". Također su proglašeni i nagrađeni najbolji literarni radovi učenika Osnovne škole Lipik te Osnovne škole braće Radića iz Pakraca. Za najbolji literarni rad OŠ Lipik nagradu je dobila Franjica Haramija dok je za najbolje literarno ostvarenje iz Pakraca nagradu osvojila Ana Lenče.

- Evo i danas imamo puno prijatelja branitelja koji su danas ovdje, za koje smo pripremili program, pa tako nakon misnog slavlja ide mimohod do Rimokatoličkog groblja u Pakracu gdje će kroz centralno spomen obilježje biti položeni vijenci poginulim hrvatskim braniteljima. Nakon toga je postrojavanje pred Policijskom postajom, gdje slijedi protokoralni dio, pa će nam se ove godine po prvi put obratiti i savjetnik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Ante Deur. Tu je i naš počasni građanin, general Mladen Markač te još mnogo dragih prijatelja. Drago mi je što se svi oni sjećaju Pakraca i u ovim mirnim vremenima - rekao je Davor Huška, gradonačelnik Pakraca.




- Drago mi je kako narod i dalje cijeni domoljublje i snagu, a na Domovinskom ratu Hrvatska može počivati te radi hrabrosti svih naših branitelja imamo šansu čekati bolje sutra - rekao je Ante Deur, savjetnik predsjednice RH.




 - Vrlo je važno ne zaboraviti ljude koji su stali u obranu domovine ne imajući ništa, ali su imali lavlje srce i ljubav prema domovini. Ovaj bi datum u povijesti trebao biti zapisan kao početak nove Hrvatske. U škole želimo uvesti "Sat istine" gdje bi naša djeca učila o Domovinskom ratu i da bi saznala pravu istinu koja se jako dugo zataškava. Domovina je jedna jedina, ljubav prema njoj je nemjerljiva i uvijek smo spremni dati živote za ovu našu predivnu Hrvatsku - rekao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI