Kutjevčani obnavljaju fasade: ¨Poticaj je to i građevinarima koji vape za poslom¨

Gradonačelnik Josip Budimir potpisao je ugovore s korisnicima
(FOTO: Lidija Galić)

26.02.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 10810

"Ove smo godine majka i ja kao vlasnice obiteljske kuće planirale srediti fasadu. Ukazala nam se prilika da to odradimo na puno jednostavniji i jeftiniji način i prijavile smo se na natječaj. Za novu fasadu i nova ulazna vrata trebale bismo izdvojiti oko 70 tisuća kuna, a ovako ćemo uštedjeti 65 posto toga novca što je ogromna ušteda", rekla nam je Anita Beganić Đambo iz Kutjeva.



Ona je jedna od 18 Kutjevčana koji su danas potpisali ugovore s Gradom Kutjevom o sufinanciranju obnove kuća u sklopu projekta "Povećanje energetske učinkovitosti na području grada Kutjeva" koji sufinanciraju Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grad Kutjevo.


Fond je osigurao 60 posto od ukupnog iznosa investicije, Grad pet posto, a sam korisnik 35 posto novca. Značajno će uštedjeti i Dragica Obradović koja se prijavila za izmjenu stolarije na obiteljskoj kući.


- Ukupan iznos će biti oko 35 tisuća kuna. Uz potporu Grada i Fonda sve će nas puno manje koštati. Stolarija je stavljena prije 40 godina i nužno je bilo promijeniti je. Ovo nam je super došlo jer ćemo proći puno jeftinije nego što smo mislili – rekla nam je Dragica.



- Projekt je započeo u rujnu prošle godine. Prijavilo se 21 kućanstvo. Na raspolaganju smo imali 588 tisuća kuna. Dva su korisnika odustala, a jedan nije zadovoljavao uvjete natječaja. Projekt je poticaj za poduzetništvo, posebice građevinskim tvrtkama koje vape za poslovima kojih je sve manje – rekao je gradonačelnik Josip Budimir.

Radovi moraju biti završeni do kraja kolovoza, a korisnici će po završetku dobiti energetski certifikat.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI