¨Kad zaradim u Njemačkoj, želim se vratiti u Gradac i ovdje pokrenuti posao¨

Mijo Jozić (desno) primio je od svoga kluba zidni sat na poklon
(FOTO: Anđelko Banović)

23.02.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 15752

Mladi napuštaju domovinu "trbuhom za kruhom", to se u zadnje vrijeme masovno događa diljem Hrvatske, a nije iznimka ni Požeško-slavonska županija. Međutim, ipak nije tako čest slučaj da se na odlazak u inozemstvo odluči netko tko već ima posao u Hrvatskoj, i to u državnoj službi.

- Već godinama sam zaposlen kao vojnik Oružanih snaga u MORH-u. Moram reći da nije loše, pogotovo kad znamo kako je mnogima drugima u Hrvatskoj. Ugovor mi je istekao, no mogao sam tražiti produženje. Odlučio sam da neću jer ipak vidim sebe u privatnom sektoru - rekao nam je Mijo Jozić (31) iz Gradca kod Pleternice koji je zbog loše ekonomske situacije u Hrvatskoj odlučio otići raditi u Njemačku.

- Uskoro putujem u Munchen, imam rodbinu, brat mi je tamo. Već sam dogovorio posao. Radit ću za početak u svojoj struci, kao vodoinstalater, pa ćemo vidjeti kako će ići i što dalje. Razmišljao sam, budući da ni na ovom poslu u Hrvatskoj nisam kod kuće, zadnjih sam godina radio u Zagrebu, onda mi je bolje otići u inozemstvo gdje ću više moći zaraditi - dodaje Jozić.


Plan mu je, ipak, vratiti se nakon nekoliko godina ako se u Hrvatskoj situacija poboljša.


- Želim se vratiti kad zaradim dovoljno novca i pokrenuti u Hrvatskoj vlastiti posao. Nadam se da će se za četiri-pet godina situacija u Hrvatskoj poboljšati i da će biti bolja klima za rad - ustvrdio je.

Mijo je dugogodišnji vratar u dresu Nogometnog kluba Slaven s kojim je jučer odigrao oproštajnu utakmicu. U prijateljskom susretu s gostujućom Slogom iz Trenkova, NK Slaven je izgubio s 0:4. Kaže Mijo, to je bilo očekivano jer je njegova momčad tek krenula s pripremama, ali je čestitao pobjednicima. Od predsjednika svoga kluba Gorana Pavlovića primio je poklon u ime svih suigrača.

- Najteže mi je ostaviti klub i nogomet. Ne znam hoću li u Njemačkoj igrati, odnosno hoću li imati vremena tamo za to, ali teško ću moći bez nogometa - priznao nam je na kraju.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI