Javljaju se novi potencijalni udomitelji za djecu koja trebaju dom

Martina Vlašić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Požega
(FOTO: Mario Nakić)

18.02.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 8882

Ured UNICEF-a za Hrvatsku donirao je ovih dana udomiteljskim obiteljima Centra za socijalnu skrb Požega vrijednu dječju opremu poput sportskih kolica, ormarića, autosjedalica i hranilica te komoda za kupanje djece. Akcija ima za cilj potaknuti smještaj najmlađe djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi u obiteljsko okruženje udomiteljske obitelji. Opremu je udomiteljima uručila Martina Vlašić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Požega i već je u većem dijelu na raspolaganju obiteljima.

- Ministarstvo socijalne politike i mladih odlučilo je da se nabave potrepštine za djecu smještenu u udomiteljske obitelji i tako pomogne udomiteljima. Kolica, hranilice i potrepštine smo već podijelili udomiteljskim obiteljima, a ormarići trebaju još doći. To je lijepa potpora i njima i nama. Svakako nisu usamljeni u svojoj skrbi. Osim opskrbnina i naknada koje primaju sad su dobili donacije u naravi. Teško je reći, ali sigurno je riječ oko 15.000 kuna vrijednoj dječjoj opremi - rekla nam je ravnateljica Vlašić.


Pomoć UNICEF-a (foto: CZSS Požega)


- Od početka naše akcije bilježimo napredak. Jedna nova udomiteljska obitelj za djecu je obrađena, odrađujemo samo još neke tehničke stvari. Jedna obitelj je odustala u postupku, a nekoliko zainteresiranih obitelji još razmišlja jer je to velika odluka. Tu su velike obaveze prema djeci, uključuje se ne samo udomitelji, nego svi članovi obitelji. Ali nama puno znači i ta jedna udomiteljska obitelj - pohvalila nam se ravnateljica.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI