Maria intervjuirala Gorana Milića: ¨Nisam očekivala toliko pozitivnih reakcija¨

Maria Franjić, Goran Milić i Ksenija Furundžija
(FOTO: Iz priv. kolekcije M. Franjić)

03.02.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 18590

Eva Gotlibović iz požeške OŠ Dobriše Cesarića s današnjeg Lidrana odlazi s čak tri "nominacije" za državno natjecanje, u kategoriji literarnog izraza, radijske emisije i školskog lista.

- Voljela bih otići na državno natjecanje. Oduvijek sam u tome, volim pisati i možda jednog dana postanem novinarka – rekla nam je Eva. I njezina školska prijateljica Lucija Kovač nada se pozivu na državno natjecanje. I ona je u novinarskim vodama, a za državno je predložena s radijskom emisijom "Uhvati zdrave valove".




Eva i Lucija sudionice su današnje Županijske smotre LIDRANO, održane u OŠ Dragutina Lermana u Brestovcu na kojem je sudjelovalo oko 140 učenika iz 17 osnovnih i srednjih škola. Za natjecanje ih je pripremalo 50 mentora.




U kategoriji literarnog izraza za osnovnu školu uz rad Eve Gotlibović pod nazivom Zaneseni čežnjom za državnu je smotru predložen i rad učenice petog razreda Katoličke osnovne škole Hane Boban koji nosi naslov Klas.

U kategoriji literarnog izraza za srednju školu predloženi su radovi Jelene Radojkov "Rusalka" te rad učenice drugog razreda Gimnazije Anamarije Mutić koji " Pazi u koga pandže zabijaš".

Novinarski radovi, školski listovi i radijske emisije

U kategoriji samostalnog novinarskog rada predložen je rad učenice 8. razreda OŠ Julija Kempfa Ane Krešić "Petica za dvoje" je petica za život, a u kategoriji za srednje škole također je predložen jedan rad i to onaj Marije Franjić, učenice drugog razreda Katoličke klasične gimnazije pod naslovom Privlačna alkemija Balkana. Svoj intervju s Goranom Milićem Maria je danas došla prezentirati ravno iz bolničkog kreveta.



- Bila sam zadovoljna s intervjuom, ali nisam očekivala baš toliko pozitivnih reakcija. Kod pripremanja razgovora s Milićem pomogao mi je mentor, međutim kako je razgovor tekao bila sam sve opuštenija i otvarala su se nova pitanja i nove teme – rekla nam je Maria.

O novinarskom pozivu još nije razmišljala, ali ni to nije isključeno.

-Nisam se prije bavila pisanjem. Tek po dolasku u Katoličku gimnaziju počelo me to zanimati. Nadam se da će me pozvati na državno natjecanje, zbog toga sam se i prijavila - dodala je.

U Kategoriji školskih listova za državnu su smotru predloženi Emanuel, list učenika Katoličke osnovne škole i školski list Slap koji izrađuju učenici osnovne škole "Dobriša Cesarić".



Za odlazak na državnu smotru prijavljen je sao jedan srednjoškolski list, Nautes Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti. Iako jedini, s pravom je predložen na državnu smotru.

Za državnu su smotru predložene dvije radijske emisije učenika Katoličke osnovne škole i OŠ "Dobriša Cesarić" te u kategoriji radijske emisije za srednju školu emisija Poljoprivredno-prehrambene škole.

Dramski izričaj

U kategoriji pojedinačnog scenskog izraza za osnovne škole za državni je Lidrano predložena učenica osmog razreda Leonie Borevac iz OŠ Stjepana Radića, Čaglin s monologom Jabuke, kruške, krastavci.

U kategoriji skupnog scenskog izraza za osnovnu školu za državni su Lidrano predloženi učenici OŠ Dragutina Lermana, Brestovac s dramsko-scenskom igrom Tri želje, učenici iz OŠ Stjepana Radića, Čaglin s dramsko-scenskom igrom Traži se novi suprug i učenici iz OŠ Zdenka Turkovića, Kutjevo s dramsko-scenskom igrom (Ne) želimo odrasti.



U kategoriji pojedinačni scenski izričaj za srednju školu za državni je Lidrano predložena učenica četvrtog razreda Ekonomske škole Požega Mateja Legac s kazivanjem poezije Jama, a u kategoriji skupni scenski izraz za srednju školu predložene su učenice Ekonomske škole Marija Petrović i Mateja Legas s dramsko-scenskom igrom Šokirani i učenici požeške Gimnazije s dramsko-scenskom igrom Naš Mali Raj.













Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI