Još jedan Požežanin u Voice-u: ¨Nadam se da ću Brunu sresti u finalu¨

Bojan Aleksovski
(FOTO: HRT/Youtube/Screenshot)

21.01.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 13821

"Nisam ništa znao, tek mi je poslije sjelo drugi dan. Prvi dan sam bio u sedmom nebu, nisam uopće shvaćao što se događa. Nakon što je prva emisija emitirana, par dana me je pucao žešći adrenalin, tek mi se sada sve sleglo. Automatski sam počeo razmišljati kako da se što bolje pripremim za daljnje natjecanje jer želim doći do kraja", povjerio nam je svoje dojmove Bojan Aleksovski, još jedan Požežanin kojem je nakon Brune Oberan uspjelo izboriti naklonost sudaca u novom HRT-ovom glazbenom showu The Voice.

Iako živi u Rijeci, rodna Požega mu je u srcu, obožava Slavoniju i delicije bake Anke.

- U Požegu sam išao u vrtić i prvi razred osnovne škole. Tamo su mi djed i baka te ostala rodbina. Za Božiće i Uskrse dolazim u Požegu, jedne godine sam nastupao i na "Zlatnim žicama Slavonije". Požega mi znači puno, to je moje rodno mjesto i jako mi je toplo oko srca kad se vratim u Požegu jer su mi tu prijatelji iz djetinjstva, društvance iz Ulice kneza Branimira s kojima sam odrastao, igrao nogomet i koje vidim svake prijestupne godine. Nisam se čuo s njima, ali vjerujem da navijaju. Godine u Požegi su mi jedne od najljepših u životu, ali sam imao i nezgoda, padova s bicikla i tučnjava - klasična dječja priča. To mi je zapravo najdraže mjesto u cijeloj Hrvatskoj. Kad dođem, uvijek pravo napunim baterije i odmorim se. Volim i slavonsku kuhinju. Obavezno je prvi dan na meniju čobanac, bez toga se ne može - kaže nam Bojan.


- Nastupao sam dosta po etno-smotrama jer mi je otac iz Makedonije, predstavljao sam makedonsku manjinu i pjevao makedonske pjesme. Tamo sam i objavio svoj debitantski album na hrvatskom i makedonskom jeziku. Nastupao sam na njihovim najeminentnijim festivalima od kojih mogu izdvojiti Ohrid fest na kojem sam debitirao i osvojio nagradu za najboljeg debitanta. Početkom 2010. sam imao čast nastupiti i na makedonskom izboru za pjesmu Eurovizije. u kojem sam došao u finale. U međuvremenu sam postao ljubitelj jazza, swinga i bluesa. Obožavam izvoditi te pjesme i ići na koncerte drugih izvođača. Čak sam imao svoju glazbenu emisiju "Jazz hour" gdje sam predstavljao ikone jazza na riječkom radiju. od najvećih idola bih svakako spomenuo Franka Sinatru, Tonyja Bennetta, Deana Martina, Michaela Bubléa, Paula Anku, Nat King Colea, Raya Charlesa, Arethu Franklin i Ettu James.


- Mama je više u likovnoj umjetnosti, tata pjeva samo po feštama. Svi mi kažu da sam se umetnuo na svog pradjeda koji je bio pop, a oni svi pjevaju. Prijatelji se šale da sam zbog toga postao pop pjevač - objasnio nam je otkuda mu glazbeni talent, ali dio toga je sigurno naslijedio i od djeda koji je pjevao u požeškom pjevačkom društvu Vijenac.

Bojanu su se od sudaca naklonili Indira Levak i Tony Cetinski. Za razliku od Brune, on je kao mentora odabrao Tonyja. Nada se kako će se s Brunom sresti u finalu.



- Tony je jako pristupačan i drag, zabavan. Imam totalno drugačiji dojam od onog koji sam imao dok sam ga gledao na televiziji. Skroz je normalan čovjek i veliki profesionalac. Mislim da ću jako puno naučiti od njega. Dao mi je neke smjernice i nadam se da ću ih što bolje iskoristiti. Stvarno bih volio surađivati s njime i eventualno snimiti zajedničku pjesmu. Show je inače najveća produkcija koju je ijedna naša televizija ikad imala. Sve je na toliko visokom nivou. Puno ljudi radi jako dobro od režije do benda, sve je vrhunski. Presretan sam što mogu biti dio projekta, pogotovo jer je to prva sezona i jer imam jedan dobar nastup. Ako ispadnem, zadovoljan sam s audicijom, ali mislim da ću proći dalje jer još nisam ništa ni pokazao.

- Upoznao sam se s Brunom. Bio sam na njezinom božićnom koncertu u požeškoj katedrali. Jako mi se svidjelo, mislim da je jako moćna i ima velike izgleda pobijediti. Nadam se da ćemo se naći u finalu. Veliki pozdrav svim mojim Požežanima i ne dirajte mi ravnicu - poručio je na kraju Bojan Aleksovski.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI