ʺOmanovac će biti još privlačniji sportašima i izletnicimaʺ

Planinarski dom Omanovac
(FOTO: Plsavez.hr)

14.07.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 7694

Planinarski dom Omanovac na Psunju iznad Pakraca dobio je novog koncesionara. Pakrački ugostitelj Dražen Ivanović, vlasnik caffe bara Maniva, pobijedio je na javnom natječaju za najam, koji je provelo Hrvatsko planinarsko društvo Psunj. Ugovor o najmu je potpisan na 10 godina.

- Naše planinarsko društvo nema dovoljno mogućnosti ni kadra da bismo mogli dalje uređivati Omanovac i učiniti od njega još kvalitetnije mjesto za odmor i rekreaciju. Zato smo raspisali natječaj za najam - rekao je Krešo Čehulić, tajnik HPD Psunj.

Omanovac ima kapacitet od 60-ak kreveta. Zgrada je već dobrim dijelom uređena, ali preostalo je još uvesti sanitarni čvor na gornjem katu, što će stajati između 80 i 100 tisuća kuna. U samom okruženju doma već je uređena popularna biciklistička staza, na kojoj Biciklistički klub Titan iz Pakraca više puta godišnje organizira velike utrke na državnom nivou. Tada Omanovac posjeti velik broj biciklista iz cijele zemlje i šire. Osim toga, ondje se nalazi i skijalište.


- Naša je vizija da to postane još kvalitetniji sportsko-rekreacijski centar, mjesto odmora za planinare, bicikliste, skijaše...Već imamo uređen prostor za roštiljanje, a u samom će planinarskom domu biti i planinarska hrana. Prostor ćemo svakako još urediti, pogotovo gornji dio gdje nedostaju tuševi i wc-i i ja vjerujem da će te stvari biti riješene do proljeća - kazao je novi koncesionar Dražen Ivanović za 034portal.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI