Iduća godina u znaku sv. Terezije, zaštitnice požeške katedrale

Biskup Antun Škvorčević
(FOTO: Požeška biskupija)

27.12.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 3324

Godina je svete Terezije Avilske. U požeškoj biskupiji, iduća će godina biti u znaku svetice koja je prije 251 godinu postavljena za zaštitnicu crkve sv. Terezije u Požegi koja je potom prije 18 godina postala katedralom.

- Godina sv. Terezije bit će uglavnom usredotočena na korizmenu duhovnu obnovu i u Korizmi će, kao i prijašnjih godina, biti razvijane kateheze o obnovi ljudskog života, smisla našeg postojanja na temelju misli i života sv. Terezije Avilske. Bit će organizirano i hodočašće u Avilu da bismo kao biskupija ponovno obnovili svoju povezanost s duhovnim izvorima na kojima je počelo obnoviteljsko, snažno Terezijino djelovanje i došlo do nas u Požegu kad nam je postala zaštitnica katedrale - najavio je požeški biskup Antun Škovrčević događanja u 2015. godini koja se u našoj biskupiji slavi kao godina sv. Terezije Avilske.

Lik sv. Terezije, dodaje biskup, bit će prisutan u svim redovitim biskupijskim događanjima, krizmama i svetim pričestima sve do svetkovine sv. Terezije iduće godine kad će biti organizirano slavlje u katedrali i cijeloj biskupiji.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI