Preskočili ogradu i zaklali košute i jelena: ¨Lešine su bile na sve strane¨

Ivan Grbić na ulazu u uzgajalište
(FOTO: Lidija Galić)

20.12.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 7743

Ivan Grbić iz Požege, u noći s četvrtka na petak, ostao je bez deset košuta i jednog jelena. Usmrtili su ih psi koji su preko noći došli u uzgajalište.



- Bila su četiri psa, došli su iz Mihaljevaca i preskočili  ogradu. Prizor, koji sam zatekao ujutro kad sam došao u uzgajalište, bio je jeziv. Kod ulaza sam našao zadavljenu košutu, a ostale sam pronalazio na sve strane. Sedam košuta bile su steone i na proljeće su se trebale oteliti - prepričava Ivan Grbić pokazujući tragove na mjestima gdje je koja od njih zaklana.





Posebno mu je žao jelena, starog četiri godine, koji je već bio trofejne vrijednosti.

- Na temelju čipa pronašli smo vlasnika koji je potvrdio da je riječ o njegovom psu - potvrdila nam je Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske.

Međutim, vlasnik se još nije pojavio i odvezao svog psa kojeg je Grbić morao usmrtiti kako bi prišao uzgajalištu.

I dok smo prolazili uzgajalištem do mjesta gdje su psi preskočili žicu, na brijegu se pojavilo jedino preživjelo tele. Uplašeno je otišlo čim je čulo glasove.



- Morat ću sad kupiti još koje tele da ne bude ovdje samo - rekao nam je Grbić.

Šteta je veća od 20 tisuća kuna, vlasnik se još nije javio niti odgovara na Grbićeve telefonske pozive. Zbog svega će, kaže,  morati podnijeti privatnu tužbu.

- O, majko mila - rekao je kratko Mato Žmegač iz Mihaljevaca, vlasnik pasa koji su zaklali Grbićeve košute i jelena.

-Nisam znao što se dogodilo dok mi policija nije javila. Dao sam psima navečer jesti i oni su potrgali žicu i pobjegli za nekim žutim lutalicom. Nikad nisu napadali do sada. Čuo sam da mi je jedan pas ubijen, a drugi se još nije vratio kući. Rekao sam sinu da ode po tog ubijenog psa i nek vidi kolika je šteta - rekao nam je na kraju Žmegač.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI