¨Turistički potencijal požeške županije je sitan, ali dinamitan¨

Predstavljanje časopisa Way to Croatia
(FOTO: Aleksandar Grlić)

19.12.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 6359

Turistička zajednica Požeško-slavonske županije je danas održala predstavljanje časopisa "Way to Croatia" čije 19. izdanje na 30-ak stranica predstavlja područje naše županije agencijama i gotovo 5.000 profesionalaca u turističkom sektoru. Više o časopisu i njegovom sadržaju ispričao je glavni urednik Borislav Šimenc koji je pohvalio prvo Požeško-slavonsku županiju, kao jedinu koja je dobila dvije prestižne nagrade udruge hrvatskih putničkih agencija, a onda je pohvalio i njezinu gastrološku i enološku ponudu.

- Odabir je bio jednostavan. Tijekom posljednjih 5-6 godina područje ove županije je napravilo veliki iskorak u turističkom smislu. Zahvaljujući turističkim zajednicama i ljudima koji su kroz taj sustav motivirani te su krenuli u realizaciju novih projekata. Možete biti posebno ponosni da se ovdje razvija i oživljuje nekoliko velikih, zanimljivih i turistički interesantnih projekata - rekao je Šimenc.




- Way to Croatia je časopis koji izlazi šestu godinu, distribuira se u 47 zemalja svijeta, uglavnom organizatorima putovanja. To je stručni časopis za organizatore, prijevoznike i one koji dovode goste. To je njegova vrijednost. U tiskanom, hrvatskom i digitalnom izdanju on je dostupan 10-ak tisuća korisnika iz struke. To je potencijal u kojem želimo predstaviti najbolje u Hrvatskoj, tako smo u ovom broju predstavili na 32 stranice vašu županiju - dodaje urednik Šimenc.






- Naslovnica je orijentirana prema onom što je ovdje definitivno bogatstvo. Činjenica je da je Požeško-slavonska županija prostorno relativno mala. Rekao bih da je turistički potencijal vaše županije sitan, ali je dinamitan u smislu sadržaja. Dinamitan je u smislu ponude. Sama činjenica o 30 različitih vrsta vina koja proizvodite je nešto što će sigurno agente eno i gastro ture potaknuti da dođu u ovu sredinu. Na jednom malom prostoru ostvariti takav potencijal je izuzetna vrijednost. Zapravo, najdraže su mi stranice koje govore o hrani. Gastronomija je jedna od najljepših hrvatskih turističkih pozivnica, koja je nažalost nedovoljno iskorištena. Vi ste to svojim projektima znali pozicionirati i na neki način staviti na tržišni pijedestal - zaključuje Šimenc.





- Izuzetno smo zadovoljni realiziranim poslom. Činjenica da se časopis direktno distribuira oko 5.000 izravnih turističkih djelatnika nas izuzetno veseli. Smatramo da na taj način naše područje svakako može biti više valorizirano i posjećeno. Idemo raditi dalje na tome - izjavila je na kraju Maja Jakobović, direktorica TZ Požeško-slavonske županije.









Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI