Nikolić: Ne bojim se. Čist sam kao suza

Ivica Nikolić
(FOTO: Lidija Galić)

16.12.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 18731

- Nije mi ugodno, ali ne bojim se jer sam čist i prav i pred zakonima i pred Bogom. Čist sam kao suza – rekao je kratko Ivica Nikolić, bivši gradonačelnik Kutjeva kojeg sadašnja gradska vlast, na temelju nalaza neovisne revizorske kuće, optužuje za kršenje zakona i nenamjensko trošenje novca.

- Nije točno da su plaće Jedinstvenog upravnog odjela i komunalnog pogona bile veće od 20 posto izvornog proračuna, već naprotiv, bile su manje od toga. Međutim, kad se zbroje plaće radnicima koje smo primali putem javnih radova sa Zavoda za zapošljavanje, prelazili smo tih 20 posto, ali to nije bio naš novac, već novac koji smo dobivali za te radnike putem HZZ-a – prokomentirao je bivši gradonačelnik.

Podsjetio je da je dolaskom na mjesto gradonačelnika ukinuo naslijeđene cipelarine, božićnice i uskrsnice te su samo radnici koji putuju dobivali novac u visini cijene putne karte, a naknada za topli obrok je isto ukinuta 2013. godine. Nijedna naknada nije uvedena dolaskom na mjesto gradonačelnika, već su ukinute zbog općeg stanja u gospodarstvu.


Dodaje da su iz kreditnih sredstava od 1,3 milijuna kuna, za koje ga se optužuje da je nenamjenski potrošio, plaćali dobavljače i obveze koje je Grad imao. Na tvrdnje da je favorizirao određene izvođače radova Nikolić kaže da su se "favorizirali" izvođači s kutjevačkog područja.


- Prednost su za mene uvijek imali izvođači s područja Kutjeva koji zapošljavaju ljude s ovog područja i plaćaju porez u svom gradu. Ako na području grada Kutjeva nismo imali ljude koji se bave određenom djelatnošću, uzimali smo izvođače iz drugih sredina – pojasnio je tvrdeći da i danas to smatra ispravnom odlukom.

- Vremensko ograničenje razlog je što smo kod nabave projektora i ostale video i audio opreme te stolica za kino dvoranu proveli javnu nabavu po članku 27 Zakona. Građevinske radove je radilo nekoliko tvrtki s našeg područja kako bismo radove na vrijeme odradili. Bili smo u vremenskom škripcu i to je bilo jedino rješenje jer smo ugovor potpisali krajem studenog, a do 31. prosinca smo morali završiti radove i poslati račune u Ministarstvo regionalnog razvoja kako bismo povukli 400 tisuća kuna. Da to nismo napravili, ostali bismo bez tog novca i uređene kino dvorane – pojasnio je Nikolić.

Tvrdi da je zapošljavanje u Turističkoj zajednici Grada provedeno na temelju natječaja.

- Kandidati su prošli pismeno i usmeno testiranje na kojima osobno nisam niti bio jer nisam za to kompetentan. Polagali su čak i poznavanje stranih jezika pred profesorima i tu ništa nije bilo sporno – zaključuje na kraju Ivica Nikolić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI