Spontani sajam: Da je organizirano, možda ne bi bilo zapaženo

Subota u pješačkoj zoni u Požegi
(FOTO: Aleksandar Grlić)

14.12.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 17127

U požeškoj pješačkoj zoni je jučer nastao mali "zbrda-zdola" božićni sajam. Članovi Požeške udruge mladih aktivista (PUMA) dijelili su vino i kolače, a doveli su i Djeda Božićnjaka u sklopu njihove akcije "Advent s Pumom". Pored njih ste na štandu "Muzeja u loncu" mogli kušati specijalitete poput paštete od jetrica i čvaraka, trganaca sa sirom i slaninom, gajtana i Radetzky riže te pomoći dobrovoljnim prilozima djeci Udruge Mi. A tu je bio i štand s adventskim radovima Udruge gluhih i nagluhih, malo dalje su se pak smjestili članovi Udruge Sirius i medicinarke. Ni na organiziranom sajmu sigurno ne bi privukli toliko posjetitelja koliko im je jučer pošlo za rukom. U Požegi očito vrijedi apsurdno pravilo: "Što spontanije, to bolje", jer su mnogi organiziraniji događaji prošli nezapaženije od slučajne nakupine štandova.






- Dijelili smo kuhano vino i pekarske proizvode. Željeli smo oživjeti malo advent u Požegi. Djeca su se najviše veselila Djedu Božićnjaku koji je dijelio bombone. Bili smo u pješačkoj zoni jučer i danas. Podijelili smo svih 60-70 litara kuhanog vina. Odaziv je bio odličan. Ovo nam je zadnja akcija ove godine, sad nam je ostao samo još Božićni party - rekao nam je kratko Marijan Crnjac, predsjednik Udruge PUMA, dok je dijelio crno kuhano vino koje je nestajalo samo od sebe.












Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI