Odlične studentice, cimerice, a sada i gradske stipendistice

Monika i Matea dobile su stipendiju Grada
(FOTO: Lidija Galić)

13.12.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 15729

Monika i Mateja studentice su pete godine Sveučilišta u Zadru, odjela za izobrazbu učitelja i odgojitelja. Zajedno su išle u osnovnu školu, zajedno studiraju, a danas su zajedno primile ugovore o stipendiji koju im dodjeljuje Grad Požega.

- Nismo znale do sada da Grad dodjeljuje stipendije, Mateja je prva saznala i odmah rekla meni. Budući da smo odlične studentice dogovorile smo se da ćemo predati dokumente i evo, obje smo dobile – prepričava Monika Radoš.

- Živimo u studentskom domu tako da su nam troškovi studiranja ipak malo manji. Ipak, ovaj će nam novac dobro doći jer će roditelji trebati malo manje izdvajati za naš studij – dodaje Mateja Soldo.


Studiranje u Zadru im se, kažu, sviđa jer grad nije prevelik niti preskup tako da osim studiranja imaju vremena za izlaske i druženja.






Stipendije grada Požege danas je dobilo 17 studenata i to njih 12 redovne te pet izvanredne. Ove je godine dodijeljena samo jedna učenička stipendija jer, iako ih Grad dodjeljuje četiri, na natječaj se javila samo jedna učenica.

Mjesečni iznos studentske stipendije je 850 kuna u 12 mjesečnih rata što je za 100 kuna mjesečno više nego dosadašnjih godina. Učenička stipendija iznosi 400 kuna mjesečno.

- Dovoljno ste mladi i pametni i svjesni svega oko vas pa tako vjerujem da ćete ovaj, jedan mali dio pomoći, znati iskoristiti tijekom vašeg studiranja onako kako treba – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović te im zaželio puno uspjeha u daljnjem studiranju i učenju.

- Ova je gradska vlast počela procjenjivati mlade ljude i njihove sposobnosti te donijela generalnu politiku podrške i vjere u vas. U narednim akademskim godinama želim vam da dosegnete i razvijete svoje talente do razine izvrsnosti. Želim da prepoznate ovaj grad kao grad potencijala koji će vas dočekati raširenih ruku – poručio im je Borislav Miličević, savjetnik gradonačelnika.


Klikni na fotografiju za uvećani pregled





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI