PožArt 2: ʺGrad bi ovako trebao živjeti svaki dan!ʺ

09.07.2011. | Martina Smrzlić
Pregleda: 8778

Mladi Požežani su se danas odlično zabavljali u pješačkoj zoni. Na ulici su bile izložene slike, crteži i skulpture od kojih su najveću pozornost plijenili radovi Domagoja Kripa, Snježe Mekić-Delić, Maje Smoljanović i Nine Alvir.

U sklopu događaja odvijao se i Art buvljak Male radionice užasa, TorbArt-a, Matija broševa, Škrinja kreativnosti, MyWay i Kreativna radionica Udruge gluhih. Manifestaciji su se pridružili i članovi udruge Sirius, azila za nezbrinute pse pod geslom "Humanitarna kost".

U popodnevnim satima počeo je 3D pavement art u kojem su mogli sudjelovati svi, pa i najmlađi sugrađani. Spontano se dogodio performance Danijele Žilić pod nazivom "Žirafa bez vrata je konj" i jam svirka požeških glazbenika koji su se našli na događaju .Sve se nastavilo plesom građana u pješačkoj zoni na brazilske ritmove. Večer nazvana "PožArt 2 - galerija ulice" je upotpunjena OPEN CINEMA / clip culture, uličnom projekcijom videoklipova.


- Drago mi je da se konačno u Požegi događa ovako nešto - rekla je mlada slikarica Nina Alvir, studentica ekonomije koja je iznenadila stilom, parirajući našim veteranima slikarstva.


- Dugo u Požegi nije bilo tako živo na cesti, ovo je vrhunac. Ples, slikanje, interakcija. Trebalo bi ovako živjeti svaki dan - komentirala je Maja Smoljanović, slikarica i dizajnerica.

PožArt 2 je organizirala Snježa Mekić Delić, a na poziv Turističke zajednice Grada Požege u sklopu Požeškog kulturnog ljeta.

FOTO Pogledajte fotogaleriju


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI